Verden

Trumps svigersønn må møte til høring om Russland-forbindelser

Donald Trumps svigersønn Jared Kushner skal møte Senatets etterretningskomité og svare på spørsmål om sin kontakt med russiske myndigheter i fjor.

Jared Kushner (t.h.) er utnevnt som seniorrådgiver i Det hvite hus.
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Komiteen er i gang med en gransking av kontakten mellom Trumps medarbeidere og Kreml-tilknyttede russere i valgkampen. Spørsmålet er om Trumps folk og Russland samarbeidet om å sverte Hillary Clinton for å få Trump valgt.

Kushner har nå sagt seg villig til å svare på komiteens spørsmål, opplyser Det hvite hus. Når høringen skal finne sted, er foreløpig ikke kjent.

Det hvite hus ble tidligere denne måneden informert om at Senatet ønsket å stille Kushner spørsmål om møter han arrangerte med Russlands ambassadør Sergej I. Kisljak, skriver New York Times.

  • Bakgrunn: Er det så ille om USA og Russland snakker mer sammen?

Fram til nå har Det hvite hus kun innrømmet at det ble holdt ett møte mellom Kisljak og Kushner i begynnelsen av desember. Det fant sted i Trump Tower i New York. Til stede var også Michael Flynn, som var Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver en kort stund før han måtte gå av som følge av sin kontakt med Russland.

Kushner er en av Trumps nærmeste medarbeidere, og han skal i fjor ha hatt hovedansvaret for kontakten mellom Trumps valgkampstab og myndighetene i andre land.

Les også

  1. FBI og CIA enige: Russland blandet seg inn i USA-valget for at Trump skulle vinne

Les mer om

  1. Jared Kushner
  2. Donald Trump
  3. Russland