Verden

Londons beste restaurant var oppdiktet

På bare et halvt år klarte restauranten The Shed at Dulwich å bli rangert som Londons beste på nettstedet Tripadvisor – men hele restauranten var oppdiktet.

I virkeligheten var «maten» laget med blekemidler, barberskum og glinsende farger.

 • NTB

Topprestauranten eksisterte kun i fantasien til opphavsmannen Oobah Butler. Likevel ble den rost opp i skyene, mediene sto i kø for å teste den, bordbestillingene rant inn og det kom en lang rekke PR-tilbud til den falske restauranten. Navnet betyr «skjulet», og det var der det hele startet.

– En dag, da jeg satt i skjulet jeg bodde i, fikk jeg en åpenbaring: I dagens klima av desinformasjon hadde det kanskje vært mulig med en falsk restaurant, sier Butler, som har lang erfaring med å bløffe mediene og andre.

– Vi har ikke en tradisjonell meny, men serverer følelser, het det i menyen. Her er noen av rettene. Foto: Fra menyen på den falske restauranten The Shed at Dulwich.

Kreative retter

Med en livlig fantasi diktet han opp svært uvanlige og kreative retter til en falsk meny, som ble krydret med bilder han tilsynelatende hadde tatt selv. I virkeligheten var «maten» laget med blekemidler, barberskum og glinsende farger. Det var til og med et stekt egg plassert på foten til en person.

Butler la også ut en rekke falske anmeldelser og anbefalinger på reisenettstedet Tripadvisor. Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed at Dulwich på toppen av listen over de beste spisestedene i London. Etter hvert som pågangen økte, startet Butler faktisk servering i skjulet sitt, men tiltaket var høyst midlertidig – og gjestene fikk servert ferdigretter fra en billigkjede.

 • Joacim Lund: Tripadvisor er tåpenes sammensvergelse: Du er ikke restaurantekspert selv om du spiser mat hver dag.

Les mer om

 1. Restaurant
 2. London

Relevante artikler

 1. REISE

  Noma er verdens nest beste restaurant. Her er de andre Køben-restaurantene du bør få med deg!

 2. REISE

  Her MÅ du spise i København!

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Utsikten er flott, servicen topp – det betaler du dyrt for

 4. REISE

  Det finnes ca. 130 femstjerners hoteller i London – flere enn det er i noen annen by – vi testet å sove en natt på ett av dem.

 5. FOTBALL

  Det begynte som en spøk om VM i Russland. Det gikk veldig galt.

 6. VERDEN

  NATO-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump