Verden

Berlusconis straff kan bli et år i luksus

Silvio Berlusconi vil nok gjøre alt for å unnslippe straffen for skattesvindel. Skulle enden på visa likevel bli husarrest, vil han få soningsforhold de fleste kan misunne ham.

afp000565940-_SOpj5H_c7.jpg TONY GENTILE

 • Ntb

Den tidligere statsministeren i Italia ble dømt til ett års fengsel før helgen, men i tråd med italiensk praksis vil dommen trolig bli omgjort til samfunnstjeneste eller husarrest.

Berlusconi har gjort det klart at samfunnstjeneste er uaktuelt — han vil ikke behandles som «en vanlig kriminell». Og med det utvalget Berlusconi har av eiendommer, vil nok de fleste være enige om at husarrest er det beste alternativet.

Ifølge jusseksperter kan nemlig Berlusconi selv velge hvilken av sine villaer han vil sone i.

Basseng og amfiteater

Han kan for eksempel velge Villa Certosa, en eiendom på 120 hektar på Smeralda-kysten på øya Sardinia.

Det ligger ikke bare én, men tre villaer på eiendommen, som også har sju svømmebasseng. I parken, omgitt av tusenvis av kaktuser, palmetrær og olivenlunder, ligger blant annet et amfiteater i gresk stil. Kanskje sniker han seg gjennom den mosaikkdekorerte grotta som fører ned til havet for et lite bad.

Skulle han kjede seg, kan han dessuten sette i gang den kunstige vulkanen på eiendommen, som har utbrudd i form av fyrverkeri.

Gravkamre

Et annet alternativ er Villa San Martino utenfor Milano. Det er et tidligere kloster som i dag omfatter en enorm stall, et biblioteket med over 3.000 antikke bøker og et kunstgalleri, i tillegg til flere svømmebasseng.

Der finnes også et marmormausoleum med 36 gravkamre, som Berlusconi har bygget for familie og venner.

Det spørs likevel om det er et passende sted for en mann som åpenbart ikke anser seg som ferdig med sine gjerninger på jorden.

Med utsikt

Villa Torno kan også være et godt alternativ. Villaen ligger ved Comosjøen nord i Italia, i et landskap Berlusconi angivelig skal være knyttet til fra barndommen.

I den store parken ligger fire andre villaer med flott utsikt og adgang til sjøen. En tennisbane kan gi adspredelse.

Ønsker forretningsmannen og politikeren å holde seg i de sentrale strøk, vil han nok velge den historiske residensen Palazzo Grazioli i sentrum av Roma. Her har han sitt eget TV-studio hvor han tidligere har talt til folket, og dessuten himmelsengen han har fått i gave fra Vladimir Putin.

Mangemilliardæren har også mange andre eiendommer både i Italia og i utlandet, inkludert på den lille italienske øya Lampedusa utenfor Tunisia, samt på Antigua og i Bermuda.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Alle trodde sexskandalene og straffesakene hadde ødelagt for Berlusconi. Derfor er han tilbake.

 2. VERDEN

  Italia får populistisk regjering. Den lover full konfrontasjon med EU.

 3. VERDEN

  Rettssaker om sex med mindreårige, korrupsjon og skattesnyteri til tross: Nå vil straffedømte Berlusconi gjøre politisk comeback i Italia.

 4. OSLOBY

  Kjøper landemerke langs E18 for 80 mill.

 5. VERDEN

  Berlusconi er tilbake, og et opprørsparti leder på målingene. Valget i Italia kan bli årets hodepine i Europa.

 6. VITEN

  Italia: Fortsatt ligger byen under asken