Verden

To løslatt etter Utrecht-skyting

Nederlandsk politi avhører to mistenkte mens de prøver å finne ut av om trikkeskytingen i Utrecht var en terrorhandling. De to andre er løslatt.

Fortsatt i sorg over trikkeskytingen i Utrecht begynte nederlenderne å stemme i landets lokalvalg onsdag formiddag. To personer, deriblant hovedmistenkte Gökmen Tanis, er fortsatt i politiets varetekt etter skytingen der tre ble drept. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

På en pressekonferanse onsdag bekrefter polititalsmann Joost Lanshage at en 40 år gammel mann ble pågrepet i Utrecht tirsdag ettermiddag. Samtidig bekrefter han opplysningen om at to andre menn som ble pågrepet tidligere i etterforskningen, er løslatt.

Den antatte skytteren, en 37-åring med tyrkisk bakgrunn, er fortsatt i politiets varetekt. Det er ennå ikke kjent hvilken tilknytning 40-åringen har til ham.

To menn og en kvinne ble drept da en mann skjøt folk inne på en trikk i Utrecht mandag formiddag. Tre andre ble såret.

Les også

Terrormotiv kan ligge bak skytingen på trikken i Utrecht

Les også

Tre drept, fem skadet på trikk i sentrum av Utrecht. Mistenkt pågrepet

Etter funn av en lapp inne i den antatte skytterens bil har påtalemyndigheten opplyst at et terrormotiv kan ha ligget bak skytingen, men de vil heller ikke utelukke andre motiver.

– Vi følger alle mulige ledetråder, sier Lanshage.

Like før Lanshages pressekonferanse begynte nederlendere å avgi sine stemmer i landets regionalvalg. Der skal de velge 570 representanter til landets 12 provinsråd, som i tur skal velge 75 representanter til overhuset i den nederlandske nasjonalforsamlingen i mai.

De populistiske innvandringskritiske partiene Forum for demokrati og Geert Wilders Frihetsparti har gjort det bra på meningsmålingene i forkant av valget, som ses på som en midtveis-test for statsminister Mark Ruttes regjeringskoalisjon.

Les mer om

 1. Skyting
 2. Etterforskning
 3. Nederland

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  NOS: Ny pågripelse etter Utrecht-angrep

 2. VERDEN
  Publisert:

  Terrormotiv kan ligge bak skytingen på trikken i Utrecht

 3. VERDEN
  Publisert:

  Dette vet vi om skytingen i Utrecht

 4. VERDEN
  Publisert:

  Flere skutt på trikk i sentrum av Utrech. Mistenkt pågrepet.

 5. VERDEN
  Publisert:

  49 mennesker drept i skyting ved moskeer på New Zealand

 6. VERDEN
  Publisert:

  Skyteepisode i USA. Fire politifolk og flere sivile er skutt. Minst én person er død.