Verden

Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller

En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.

President Donald Trump har nok en gang tatt Twitter i bruk for å fortelle sine motstandere hva han mener om dem.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Advokat i Det hvite hus Ty Cobb sier i en uttalelse at «som svar på medienes spekulasjoner og spørsmål til administrasjonen, bekrefter Det hvite hus nok en gang at presidenten ikke vurderer eller har diskutert å sparke spesialetterforsker Mueller».

Trump mener Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham. Søndag kom en ny Twitter-tirade fra Trump, som mener Russland-granskingen er urettferdig.

Les også

Mueller nærmer seg Trump. Nå har han begynt å grave i presidentens pengehemmeligheter.

Tirade

– Hvorfor har Mueller-laget 13 inngrodde demokrater, noen store Crooked Hillary-supportere og ingen republikanere? Synes noen det er rettferdig? Og likevel, det finnes ingen hemmelig avtale, tvitret Trump.

«Crooked Hillary» (Kjeltring Hillary) er Trumps kallenavn på Hillary Clinton.

Angrepet er det siste i en voksende konfrontasjon mot FBI-etterforskningen, ledet av Mueller, som undersøker mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.

Det er uklart når undersøkelsene er ferdige, men granskingen kommer stadig nærmere presidenten, hans indre sirkel og hans forretningsinteresser.

Les også

Er Donald Trump så dum at han kan sparke Mueller? Var han så dum at han samarbeidet med russere? | Frank Rossavik

Advarer Trump

Republikanske senatorer advarer Trump mot å gi Mueller sparken, og vil heller la han fortsette sin etterforskning, skriver Reuters.

Trump angrep også den avsatte visedirektøren i FBI, Andrew McCabe, og den tidligere FBI-sjefen James Comey. I sin tirade kaller han dem begge løgnere.

McCabe skal angivelig ha beholdt detaljerte notater om sitt forhold til Trump, noe som kan underbygge Comeys notater.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. FBI
  3. Det hvite hus