Verden

Hevder 51 sivile er drept i flyangrep i Syria

Minst 51 sivile, deriblant ni barn, er funnet døde etter et flyangrep helt nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Titalls personer er skadet.

Bildet, frigitt av redningsgruppen De hvite hjelmene, viser en del av landsbyen Zardana, der flyangrepet torsdag kveld rammet.
  • og NTB

Flyangrepet, som torsdag kveld rammet et boligområde i Zardana i provinsen Idlib, ble gjennomført av det syriske regimet med støtte fra Russland, ifølge SOHR.

For mange av de skadede beskrives tilstanden som kritisk, og tallet på døde fryktes derfor å stige ytterligere, opplyser SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Russiske myndigheter avviser påstandene fra SOHR, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS. Den London-baserte eksilgruppen henter sine opplysninger fra et nettverk av kilder inne i Syria.

  • Dette er noen av årsakene til at borgerkrigen i Syria er inne i sin hittil mest kritiske fase

Ifølge redningsgruppen De hvite hjelmene var det en markedsplass ved siden av en moské som ble bombet torsdag kveld.

En korrespondent for AFP forteller at angrepet har etterlatt seg et digert krater midt mellom flere ødelagte bygninger i Zardana.

Størsteparten av Idlib-provinsen er utenfor president Bashar al-Assads kontroll, og styres av opprørsgruppen Hayat Tahir al-Sham, en islamist-allianse som har sprunget ut av den tidligere Nusrafronten, som hadde tilknytning til Al-Qaida.