Verden

Problemene tårner seg opp rundt Uber

Uber etterforskes i en rekke land etter at hackere i fjor hentet ut informasjon om millioner av brukere. Selskapet informerte ikke om dataangrepet før nå.

Uber blir etterforsket i en rekke land etter å ha forklart at de ikke opplyste om at hackere i fjor hentet ut informasjon om 57 millioner brukere. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
  • og NTB

– Senatets næringskomité bør holde en høring for å kreve at Uber forklarer den hårreisende datalekkasjen – og den uforklarlige forsinkelsen med å informere brukere og sjåfører, sa senator Richard Blumenthal onsdag.

Demokraten Frank Pallone oppfordret den føderale handelskommisjonen til å granske selskapet. Kommisjonen sa at den var klar over den omfattende hackingen og gransker saken.

Advokater i flere amerikanske delstater har sagt at de vil granske Uber og hvordan selskapet har håndtert bruddet, ifølge Bloomberg.

Trøbbel også i Europa

Også i Europa vil Uber bli gjenstand for inngående gransking. Britiske myndigheter er allerede i kontakt med selskapet om saken.

– Datatilsynet er i direkte kontakt med selskapet for å kartlegge omfanget av dette og hva slags personopplysninger lekkasjen omfatter, sier en av sjefene i tilsynet.

Tjenestemenn i både Italia og Nederland etterforsker allerede Ubers forretningspraksis, melder Bloomberg.

Uber erkjente tirsdag at selskapet allerede i 2016 visste om hackerangrepet, som berørte 57 millioner brukere og over en halv million sjåfører i USA. Selskapet skal ha betalt hackerne tilsammen 100.000 dollar for å få tilbake materialet de hadde tilgang til.

Les mer om

  1. Uber
  2. Hacking
  3. Datatilsynet