Verden

Problemene tårner seg opp rundt Uber

Uber etterforskes i en rekke land etter at hackere i fjor hentet ut informasjon om millioner av brukere. Selskapet informerte ikke om dataangrepet før nå.

Uber blir etterforsket i en rekke land etter å ha forklart at de ikke opplyste om at hackere i fjor hentet ut informasjon om 57 millioner brukere. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

 • NTB

– Senatets næringskomité bør holde en høring for å kreve at Uber forklarer den hårreisende datalekkasjen – og den uforklarlige forsinkelsen med å informere brukere og sjåfører, sa senator Richard Blumenthal onsdag.

Demokraten Frank Pallone oppfordret den føderale handelskommisjonen til å granske selskapet. Kommisjonen sa at den var klar over den omfattende hackingen og gransker saken.

Advokater i flere amerikanske delstater har sagt at de vil granske Uber og hvordan selskapet har håndtert bruddet, ifølge Bloomberg.

Trøbbel også i Europa

Også i Europa vil Uber bli gjenstand for inngående gransking. Britiske myndigheter er allerede i kontakt med selskapet om saken.

– Datatilsynet er i direkte kontakt med selskapet for å kartlegge omfanget av dette og hva slags personopplysninger lekkasjen omfatter, sier en av sjefene i tilsynet.

Tjenestemenn i både Italia og Nederland etterforsker allerede Ubers forretningspraksis, melder Bloomberg.

Uber erkjente tirsdag at selskapet allerede i 2016 visste om hackerangrepet, som berørte 57 millioner brukere og over en halv million sjåfører i USA. Selskapet skal ha betalt hackerne tilsammen 100.000 dollar for å få tilbake materialet de hadde tilgang til.

Les mer om

 1. Uber
 2. Hacking
 3. Datatilsynet

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Uber får millionbot etter datainnbrudd

 2. NORGE

  Uber trekker seg ut av Norge

 3. VERDEN

  Uber sier unnskyld for selskapets mange tabber

 4. ØKONOMI

  Uber vil finne ut om du er full

 5. VERDEN

  150 millioner brukere av treningsapp rammet av hackere

 6. VERDEN

  Uber-nederlag i EU-domstolen