Verden

Trump vil møte journalisten han frykter aller mest

Donald Trump har sagt ja til å la seg intervjue av personen som omtales som hans kryptonitt.

– Jeg er ikke typen som lar meg skremme av folk med makt. Jeg var det kanskje da jeg begynte som en ung advokat. Men så brukte jeg ti år på å utøve loven og å krysseksaminere toppsjefer i noen av de største selskapene i USA, sa Megyn Kelly i Fox News til Aftenposten for en måned tids siden.
  • Steinar Dyrnes
    Steinar Dyrnes
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Konflikten mellom Donald Trump og Fox News' programlederen Megyn Kelly — en av USAs aller største TV-stjerner - toppet seg da han antydet at hun er en bimbo som stiller ham kritiske spørsmål fordi hun har mensen. For to uker siden møttes de bak lukkede dører på Trumps hovedkontor i New York, Trump Tower, i et forsøk på å rense luften.

Les vår kommentator:

Les også

Dersom Trump blir virkelig sint og bestemmer seg for å ødelegge

Ser frem til fascinerende ordveksling

Da møtet var over, fortalte Kelly på sitt eget show, The Kelly File, at hun håpet det ville føre til at hun fikk intervjue Trump. Sent mandag kveld kom bekreftelsen.

— Jeg er glad for å kunne fortelle at han har sagt ja, og jeg ser frem til en fascinerende ordveksling - vårt første intervju sammen på nesten ett år, sa Kelly.

Som ankerkvinne for «The Kelly File», som sendes hver kveld i beste sendetid på Fox News, har 45-åringen lykkes i å gi den konservative nyhetskanalen en frontfigur som respekteres av alt fra etablerte republikanere til den venstreorienterte filmskaperen Michael Moore.

Kelly er ikke den eneste personen Trump har kritisert ved å ty til billige personkarakteristikker.

Les også

«Tapere», «feit gris», «voldtektsforbrytere» er blant uttrykkene han har brukt.

Fox News har de siste månedene hatt flere seere enn noen annen kanal på kabel-TV i USA. Det skyldes i stor grad Megyn Kelly – en hardtslående, sjarmerende, lynskarp og alltid godt forberedt tidligere advokat som attpåtil er velsignet med et utseende som en supermodell.

Er hun Trumps kryptonitt?

I august i fjor konfronterte hun Trump med at han gjentatte ganger har snakket nedlatende om kvinner. Det var etter det at Trump ble så perpleks at han etterpå beskyldte henne for å ha vært ufin mot ham og at dette måtte skyldes at hun hadde mensen. Det fikk en av de fremste kommentatorene i The Washington Post til å stille spørsmål ved om Kelly var Trumps kryptonitt, stoffet som setter selveste Supermann ut av spill.

Se ordvekslingen med Trump her:

I januar trakk Trump seg fra en Fox-debatt med Kelly i Iowa, noe Trump senere sa kunne ha bidratt til at han bare fikk en andreplass der. I mars stilte han derimot opp i en Fox-debatt, noe som førte til at han ble grillet av Kelly. Ikke mange dager senere sendte han en tirade av meldinger rettet mot henne på Twitter. Trump skrev blant annet at «hun er syk, & den mest oppskrytte personen på TV».

Fox: Trump har en «ekstrem, syk besettelse» med henne

Det fikk Fox til å beskylde Trump for å ha en «ekstrem, syk besettelse» med henne. Da Aftenpostens USA-korrespondent fikk en kort prat med henne i mars, sa hun:

– Jeg er ikke typen som lar meg skremme av folk med makt. Jeg var det kanskje da jeg begynte som en ung advokat. Men så brukte jeg ti år på å utøve loven og å krysseksaminere toppsjefer i noen av de største selskapene i USA. Du lærer å late som til du klarer det. Og nå har jeg klart det, sa hun med et stort, avvæpnende og selvsikkert smil.

Valg i fem stater i natt

Natt til onsdag er det nominasjonsvalg i fem stater, Pennsylvania, Rhode Island, Connecticut, Delaware og Maryland. Trump er storfavoritt til å vinne alle fem. Men han må vinne 58 prosent av de gjenværende delegatene for å oppnå det magiske antallet delegater — 1237. Til tross for mange seire, har Trump så langt vunnet med en for liten margin.

Vil du vite mer om Kelly og Trump. Da bør du lese vår USA-korrespondents reportasje etter møtet med henne.

Les også

Megyn Kelly er den eneste som målbinder Donald Trump

Sammenligner Trump-plan med Nazi-Tyskland:

Les også

Republikanske pengegivere gjør opprør mot Trump

Ohio-guvernøren John Kasich:

Les også

  1. Den eneste som kan slå Clinton, vrakes av eget parti

  2. Krisen som tar livet av hvite kvinner på landsbygda i USA

Få med deg det som skjer i verden. Følg Aftenposten Verden på Facebook og Twitter.