Trump og Biden roser visepresidentkandidatene

– Kamala Harris viser det amerikanske folk hvorfor jeg valgte henne, sier Joe Biden. Og får kjendisstøtte.

Taylor Swift er en av verdens mest populære artister. I natt annonserte hun for første gang at hun vil stemme på Joe Biden.
  • Kari Mette Hole
  • NTB
Les også

Se høydepunktene fra nattens debatt her

Donald Trump uttrykker på Twitter at han er godt fornøyd med sin visepresidents innsats under nattens debatt.

– Mike Pence gjør det kjempebra! Hun er en tabbe-maskin, skriver presidenten.

Også Joe Biden melder på sosiale medier at han er godt fornøyd med sin kandidat.

– Kamala Harris viser det amerikanske folk hvorfor jeg valgte henne som min valgkampmakker. Hun er smart, hun er erfaren, hun har bevist at hun kjemper for middelklassen. Hun vil bli en fantastisk visepresident, skriver han på Twitter.

– Du gjorde oss alle stolte i kveld, melder han videre etter at debatten er avsluttet.

Biden gjør også et humoristisk poeng ut av den famøse fluen som satt på hodet til Pence i flere minutter under debatten og som har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier.

Biden har lagt ut et bilde av seg selv med en fluesmekker i hånden og ber samtidig følgerne sine om å donere penger for å få kampanjen hans til å fly.

Under visepresidentdebatten landet en flue på hodet til Mike Pence og ble sittende der i flere minutter. Joe Biden har allerede gjort fluen til en del av valgkampanjen.

Taylor Swift støtter Biden

Allerede i forkant av debatten meldte den amerikanske popartisten Taylor Swift på Instagram at hun skulle følge debatten og heie på Kamala Harris.

Samtidig annonserte hun at hun støtter Demokratene og vil stemme på Joe Biden ved valget.

Taylor Swift sier til sine minst 200 millioner følgere på sosiale medier at Biden vil innlede en helingsprosess i USA.

Hun har langet ut mot Trump tidligere, blant annet i august da hun kritiserte hans håndtering av koronapandemien og forsøk på å undergrave retten til å stemme i USA.

Men det er første gangen hun formelt gir sin støtte til Biden ved valget.

– Alle fortjener en regjering som tar globale helseutfordringer på alvor og setter folks liv først, sa hun på Instagram og Twitter.

Sist Swift gikk ut offentlig og støttet Demokratene ved mellomvalget i 2018, hadde over 160.000 nye velgere registrert seg innen 48 timer, ifølge The Guardian.

Harris-uttrykk går viralt

Det er ikke bare Pence-fluen som er blitt en snakkis etter nattens visepresidentdebatt.

Helt i begynnelsen av debatten, da Kamala Harris var midt i et innlegg om skattepolitikk, ble hun avbrutt av Mike Pence. Det ville ikke Harris ha noe av.

– Herr visepresident, jeg snakker, kontret hun.

Uttrykket «I’m speaking» spredte seg momentant på sosiale medier. Innen minutter var T-skjorter, kopper, ansiktsmasker og andre kampanjeeffekter med påskriften «I’m speaking» i salg på nettbutikken Etsy, skriver The New York Times.

– Jeg håper alle unge jenter hørte det, tvitret skuespilleren Uzo Abuda, som var blant dem som omfavnet uttrykket på sosiale medier.

Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris under nattens debatt.