Verden

Skulle sørge med familien – mistet selv livet da flyet styrtet

Det er funnet eiendeler, bagasje og flyseter i havet. Nå kommer historiene om dem som var ombord i EgyptAirs fly 804.

Samir Abdel Bary, imamen i al Thawrah-moskeen, trøster filmskaper Osman Abu Laban som mistet fire slektninger da EgyptAir-flyet styrtet i Middelhavet på vei til Kairo torsdag.
  • Andreas Bakke Foss
    Andreas Bakke Foss
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Fredag bekreftet egyptiske myndigheter at vraket av EgyptAir-flyet 804 var funnet, nesten 300 kilometer nord for den egyptiske byen Alexandria.

Det ble også observert et to kilometer langt oljeflak på havet.

66 passasjerer var ombord i flyet som styrtet på vei fra Paris til Kairo i Egypt torsdag.

Ifølge CNN ble en røykvarsler utløst om bord få minutter før EgyptianAir Fligt 904 styrtet, viserflydata som CNN skal ha fått tilgang til.

Egyptiske myndigheter bekreftet at de hadde funnet deler fra flyvraket i Middelhavet fredag.

Passasjerlisten lekket på internett

Det ikke er kommet noen offisiell passasjerliste fra EgyptAir med oversikt over hvem som var ombord, men passasjerlisten skal ha blitt lekket på internett.

Nyhetsbyrået AP hadde fredag en oversikt over flere av personene som skal ha mistet livet og som også er blitt omtalt av lokale medier.

Firebarnsfar ville se moren før hun døde

Mohammed Saleh Zayada (62) var lærer og spesialiserte seg i oversettelse og historie. Han etterlater seg kone og fire barn.

En av hans fire brødre, Malek, sier 62-åringen skulle til Sudan for å besøke slektninger og for å sørge over sin mor som hadde gått bort noen dager tidligere, ifølge AP.

Han skulle egentlig ha reist til Sudan ti dager tidligere, men måtte utsette reisen på grunn av jobb.

– Han ville se moren vår før hun døde og var så lei seg for å miste henne, sier broren.

Han skal ha snakket med Saleh Zayada mens han gikk ombord i flyet og ventet på ham ved flyplassen i Khartoum da han hørte om ulykken.

– Det var et stort sjokk, sier han.

Les også

Dette vet vi om det savnede passasjerflyet fra Egypt Air

Et lag med franske etterforskere ankommer hovedkvarteret til egyptiske luftfartsmyndigheter i Kairo fredag.

Ble far for andre gang forrige måned

En annen som fryktes omkommet er de britiske geologen og tobarnsfaren Richard Osman. Hans andre barn ble født for kun en måned siden, ifølge The Telegraph.

Osman bodde på øya Jersey, men jobbet i et Alexandria-basert gullgruveselskap, forteller hans bror, Alistair Osman, til ITV News.

Han beskriver broren Richard som en som ble beundret for sin karakter og sine verdier.

Skulle tilbringe tid med sønnen

Ahmed Helal (41) var en fransk-egyptisk forretningsmann og far. Selskapet han jobbet for, beskriver hans bortgang som et "stort tap". Ingeniøren Helal skal ha tatt sin mastergrad ved det amerikanske universitetet i Kairo i 1999.

Ombord i ulykkesflyet var også franskmannen Pierre Heslouin (74). Han hadde fire barn og ni barnebarn og skulle tilbringe tid med sønnen på 41 som bodde i London.

74-åringen var fortsatt i sorg over å ha mistet sin kone i fjor etter lang tids sykdom.

Besøkte datteren som hadde kreft

Saudiske Sahar Khoga (52) hadde i 13 år jobbet ved landets ambassade i Kairo. Hun skal ha vært i Paris for å følge opp datteren (22) som kjemper en kamp mot kreft, ifølge den saudiske avisen Okaz.

Med på turen til Paris skal også 52-åringens søster og hennes sønner ha vært. De skal imidlertid ha dratt tilbake to dager før den fatale flystyrten.

Slektninger til de som var ombord kom torsdag til flyplassen i Kairo, dit deres venner og familiemedlemmer aldri kom frem.

Musikkfotograf skulle besøke en venn

Pascal Hess (50) var frilans musikkfotograf fra Normandie i Frankrike og var på vei til Egypt på ferie der han skulle besøke en venn. Han måtte nesten utsette reisen da han ikke fant passet sitt, ifølge AP.

Flyets pilot Mohammed Shoukair (36)skal ifølge venner ha drømt fra barnsben av om å bli flyver. Han var det yngste av tre barn i sin familie og single.

Ombord var også en student som gikk på den prestisjefylte franske militærskolen Saint-Cyr. Han var på vei hjem til sin familie i Tsjad da tragedien inntraff.

Franske soldater patruljerte Charles de Gaulle-flyplassen i Paris fredag. Det var her EgyptAir-flyet tok av fra onsdag kveld før det styrtet i havet.

Avhører bakkepersonell

Ingen av navnene på passasjerlisten står på den internasjonale listen over folk som mistenkes å kunne utføre terrorhandlinger.

Fredag skal franske etterforskere ifølge AP ha begynt å avhøre og sjekke alle bakkemannskaper som skal ha hatt direkte eller indirekte kontakt med flyet mens det sto på bakken på flyplassen i Paris før det tok av onsdag kveld.

Les også

  1. Egypt hjemsøkes av nye landeplager

  2. Problemene tårner seg opp for Egypt: Turismen stuper, politivold brer om seg og en øykrangel hisser opp folk

Les mer om

  1. Egypt
  2. Kairo