Verden

Italienske mafiatopp tatt etter to tiår på rømmen

Etter 20 år på rømmen fra myndighetene i Italia, ble mafiatoppen Ernesteo Fazzalari (46) tatt av politiet søndag.

 • Robert Veiåker Johansen

Lederskikkelsen i den beryktede Ndrangheta-mafiaen i Calabria-regionen helt sør i Italia har vært på flukt siden juni 1996. Tidlig søndag morgen ble han pågrepet i en leilighet helt sør i Calabria.

– Dette viser at man ikke kan løpe fra loven. Dette er en type seier som støtter oss i den vanskelige, men ikke umulige, kampen mot organisert kriminalitet, sier Italias innenriksminister Angelino Alfano som omtalte Fazzalari som en av de viktigste kriminelle lederne i landet.

I 1999 ble Fazzalari uten å være til stede dømt for tilknytning til mafiaen, for kidnapping, ulovlig våpenbesittelse og dobbeltdrap i forbindelse med en feide med en annen mafiagruppering i årene 1989-91.

Ndrangheta-mafiaen har de siste årene økt sin makt betydelig etter å ha blitt den største importøren og distributøren av kokain fra Latin-Amerika og til Europa. Grupperingen har blitt større enn Cosa nostra på Sicilia og den Napoli-baserte Camorraen og skal ha kontakt med kokainkarteller i Colombia, Mexico og mafiafamilier i USA.

Flere titalls medlemmer av gruppen er fremdeles på rømmen, men flere arrestasjoner de siste par årene viser at Ndrangheta-mafiaen er godt etablert utenfor området på «tuppen av Italias støvel». Blant annet skal de ha kjøpt opp virksomheter nord i landet for å hvitvaske inntektene fra kokainhandelen. (NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Italia
 2. Mafia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tror 300 døde migranter er innelåst i lasterommet på dette vraket

 2. VERDEN

  Mafiaen og colombiansk gerilja i narkosamarbeid

 3. VERDEN

  Her heves flyktningbåten med 300 mennesker innelåst i lasterommet. Nå skal de identifiseres og få en grav.

 4. VERDEN

  Roma får sin første kvinnelige borgermester

 5. VERDEN

  Minst 27 omkom i togkollisjon i Italia

 6. VERDEN

  Her skjedde ulykken