Verden

SAS-streik i Sverige rammer 20.000 passasjerer

Men streiken påvirker i liten grad norske flygninger.

De svenske SAS-flygernes streik er inne i sin andre dag. 20.000 passasjerer rammes når 159 flyvinger innstilles lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Stine Barstad
    Journalist

Svensk pilotforening tok fredag kveld ut 400 SAS-flygere med base på Arlanda utenfor Stockholm i streik. Forhandlingene pågikk til det siste, men pilotene var ikke fornøyde med arbeidsgivers tilbud. Flygerne krever blant annet tryggere ansettelsesvilkår og høyere lønn.

Streiken blant de svenske SAS-pilotene påvirker i liten grad passasjerer mellom Oslo og Stockholm lørdag. En avgang i hver retning er innstilt.

Morgenflyet fra Arlanda til Gardermoen klokken 7.45 var innstilt, og det samme var flyet som skulle gått motsatt vei klokken 9.20. Ellers går flyene mellom Oslo og Stockholm som normalt lørdag.

Fredag ble rundt 4.000 passasjerer rammet av streiken. Blant dem var passasjerer som skulle fløyet med tre SAS-avganger fra Gardermoen til Arlanda. Det er først og fremst kortdistanseruter som blir innstilt som følge av streiken.

Forhandlingene har pågått i flere uker. Den norske pilotforeningen og NHO Luftfart ble enige om en avtale torsdag. (©NTB)

De norske SAS-pilotene ble tidligere denne uken enige om en lønnsavtale etter å ha meglet 18 timer på overtid, og unngikk dermed streik.

  • SAS varslet store rutekutt i Norge på grunn av flyavgiften. Resultat: Økte med 270.000 seter

Les mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
  2. Gardermoen