Mexico rammet av kraftig etterskjelv

Et kraftig etterskjelv er registrert i den sørlige delstaten Oaxaca i Mexico, og flere innbyggere i hovedstaden Mexico melder at de har kjent bygninger svaie.

Mens letingen etter overlevende etter det forrige jordskjelvet i Mexico by pågår, ble byen rammet av et kraftig etterskjelv lørdag ettermiddag.

Det amerikanske jordskjelvsenteret US Geological Survey (USGS) har registrert et skjelv målt til styrke 6,2 like sørvest for byen Matias Romero i den sørlige regionen Oaxaca.

Senere nedgraderte de styrken til 6,1, noe som fortsatt er kraftig, men likevel betydelig svakere enn 6,2.

Familiemedlemmer venter på nyheter utenfor en kollapset syvetasjes bygning i Mexico by.

Skjelv mellom 6,1 og 6,9 betegnes som kraftige jordskjelv, og kan føre til store ødeleggelser i tett befolkede områder. Regionen Oaxaca var blant dem som ble hardest rammet av det kraftige jordskjelvet 8. september, som ble målt til styrke 8,1 og hadde sentrum utenfor kysten.

Lederen for Mexicos krisetjeneste sier skjelvet trolig er et etterskjelv av dette skjelvet, og ikke det som rammet hovedstaden Mexico by 19. september.

Ifølge AP har skjelvet imidlertid ført til at bygninger svaiet noe i Mexico by, der det også brøt ut noe panikk og førte til at folk løp ut i gatene.

Redningsarbeidere letter etter overlevende i ruinene.

Over 300 bekreftet omkommet

Hovedstadens sivile borgerverntjeneste sier redningsarbeiderne midlertidig stanset arbeidet sitt, men sier de ikke har fått meldinger om at skjelvet har rammet hovedstaden i særlig grad.

Det er foreløpig uklart om skjelvet har ført til skader på mennesker eller bygninger.

Søndag morgen melder myndighetene at 318 mennesker er bekreftet omkommet som følge av det forrige jordskjelvet.

I hovedstaden Mexico by mistet 180 mennesker livet. 73 omkom i delstaten Morelos, 45 i delstaten Puebla, 13 i delstaten Mexico, seks i delstaten Guerrero og én i delstaten Oaxaca.

Arbeidet med å lete etter overlevende pågår fortsatt.