Verden

Powell kaller Trump en «nasjonal skam» i e-post

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell slakter også Hillary Clintons forsøk på å likestille sin epostpraksis med hans.

Pensjonert general og utenriksminister under republikaneren George W. Bush, Colin Powell, har fyrt av en grusom salve mot presidentkandidat Donald Trump i lekkede e-poster. Foto: JONATHAN ERNST/ Scanpix

 • NTB
 • Per Annar Holm

De ferske epostlekkasjene ble først omtalt av nettstedet Buzzfeed sent tirsdag.

Powell er en respektert pensjonert general som var utenriksminister under den republikanske presidenten George W. Bush i perioden 2001–2005.

Han var også amerikansk forsvarssjef fra 1989 til 1993.

Peggy Cifrino i Powells stab bekreftet onsdag at epostene er ekte.

Colin Powell: - Afghanistan vanskeligere enn Irak

– Å kalle ham en idiot ville bare gitt ham mer mot

I en uttalelse til NBC sier han videre at han tror hackere sitter på langt flere av epostene hans enn det de har lekket så langt.

I en av epostene skriver Powell at han har forholdt seg stille mens Trump har vokst frem som republikanernes presidentkandidat.

– Å kalle ham en idiot ville bare gitt ham mer mot, skriver han.

Tar Obama i forsvar

Powell langer også ut mot måten Trump trakk i tvil om Obama virkelig var født i USA, og hintet om at den amerikanske presidenten kanskje var muslim:

– Som jeg har sagt før: «Hva om han var? Muslimer blir født som amerikanere hver dag», heter det i en annen e-post, som mer enn antyder at Trump spiller på rasisme i sin retorikk.

– Ser på svarte velgere som idioter

Den høyt dekorerte eks-generalen sier Trump appellerer til fattige hvite velgere, og at han ser på afro-amerikanere som idioter:

– I dag har Trump én prosent oppslutning blant svarte velgere, og den støtten er dalende. Han ser på oss som idioter, skriver Powell.

Hillary Clinton slipper tiltale etter e-postskandalen

Colin Powell protesterer når noen ønsker å slå ham i hartkorn med Hillary Clintons uvørne bruk av usikrede e-postservere. Foto: BRIAN SNYDER / Scanpix

Galt å trekke paraleller til Clinton

Videre kritiserer Powell Clinton-leiren for å trekke ham inn i kontroversen rundt den demokratiske presidentkandidatens bruk av en privat epostserver til å distribuere angivelig hemmeligstemplet informasjon.

Epostene ble lekket på nettstedet DCLeaks.com, et nettsted som anklages for å være et utløp for hackere med tilknytning til russiske etterretningsgrupper.

Selv oppgir nettstedet at de har som misjon å avdekke politisk maktmisbruk, og de har tidligere lekket flere eposter fra Washington-topper.

Disse fem tallene er dårlige nyheter for Donald Trump

Les mer om

 1. USA
 2. George W. Bush
 3. Rasisme
 4. Donald Trump
 5. Hillary Clinton

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Colin Powell støtter Hillary Clinton

 2. VERDEN
  Publisert:

  Donald Trump om Putin: - Han er en bedre leder enn Obama

 3. VERDEN
  Publisert:

  Skandalene og krisene kan avgjøre USA-valget

 4. VERDEN
  Publisert:

  Republikaneren Colin Powell vil stemme på Joe Biden

 5. VERDEN
  Publisert:

  Kjente republikanere vender ryggen til Trump før valget

 6. VERDEN
  Publisert:

  Trump vil spore og utvise innvandrere