Verden

Powell kaller Trump en «nasjonal skam» i e-post

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell slakter også Hillary Clintons forsøk på å likestille sin epostpraksis med hans.

Pensjonert general og utenriksminister under republikaneren George W. Bush, Colin Powell, har fyrt av en grusom salve mot presidentkandidat Donald Trump i lekkede e-poster.
  • NTB
  • Per Annar Holm

De ferske epostlekkasjene ble først omtalt av nettstedet Buzzfeed sent tirsdag.

Powell er en respektert pensjonert general som var utenriksminister under den republikanske presidenten George W. Bush i perioden 2001–2005.

Han var også amerikansk forsvarssjef fra 1989 til 1993.

Peggy Cifrino i Powells stab bekreftet onsdag at epostene er ekte.

Colin Powell: - Afghanistan vanskeligere enn Irak

– Å kalle ham en idiot ville bare gitt ham mer mot

I en uttalelse til NBC sier han videre at han tror hackere sitter på langt flere av epostene hans enn det de har lekket så langt.

I en av epostene skriver Powell at han har forholdt seg stille mens Trump har vokst frem som republikanernes presidentkandidat.

– Å kalle ham en idiot ville bare gitt ham mer mot, skriver han.

Tar Obama i forsvar

Powell langer også ut mot måten Trump trakk i tvil om Obama virkelig var født i USA, og hintet om at den amerikanske presidenten kanskje var muslim:

– Som jeg har sagt før: «Hva om han var? Muslimer blir født som amerikanere hver dag», heter det i en annen e-post, som mer enn antyder at Trump spiller på rasisme i sin retorikk.

– Ser på svarte velgere som idioter

Den høyt dekorerte eks-generalen sier Trump appellerer til fattige hvite velgere, og at han ser på afro-amerikanere som idioter:

– I dag har Trump én prosent oppslutning blant svarte velgere, og den støtten er dalende. Han ser på oss som idioter, skriver Powell.

Hillary Clinton slipper tiltale etter e-postskandalen
Colin Powell protesterer når noen ønsker å slå ham i hartkorn med Hillary Clintons uvørne bruk av usikrede e-postservere.

Galt å trekke paraleller til Clinton

Videre kritiserer Powell Clinton-leiren for å trekke ham inn i kontroversen rundt den demokratiske presidentkandidatens bruk av en privat epostserver til å distribuere angivelig hemmeligstemplet informasjon.

Epostene ble lekket på nettstedet DCLeaks.com, et nettsted som anklages for å være et utløp for hackere med tilknytning til russiske etterretningsgrupper.

Selv oppgir nettstedet at de har som misjon å avdekke politisk maktmisbruk, og de har tidligere lekket flere eposter fra Washington-topper.

Disse fem tallene er dårlige nyheter for Donald Trump

Les mer om

  1. USA
  2. George W. Bush
  3. Rasisme
  4. Donald Trump
  5. Hillary Clinton