Fremdeles prøver mange å komme i kontakt med savnede

Skadede barn på sykehus får ikke kontakt med foreldre.

Inne på barnesykehuset rett ved Promenade des Anglais i Nice ligger minst 50 av de skadede barna til behandling.

Aftenpostens reporter Christina Pletten forteller at vitner har fortalt at foreldre kastet barn over sperringen for å få dem i sikkerhet.

Men mange vet fortsatt ikke hvordan det har gått med sine kjære.

Leter etter sine

Sosiale medier brukes flittig av dem som søker kontakt med venner og familie i Nice. Det er opprettet en rekke grupper og profiler, både på Twitter og Facebook, for at brukere skal kunne publisere bilder av savnede i håp om at andre kan bidra med hjelp.

Brukerne går under navn som Recherche Nice, Nice Find People og SOS Nice. Sidene har flere tusen følgere og har bidratt til at savnede personer er blitt gjort rede for etter terroren. Blant annet ble et 8 måneder gammelt barn gjenforent med familien etter at et savnet-innlegg ble delt over 22000 ganger.

– Hvis du leter etter noen du kjenner som var i Nice under angrepet, så send oss en beskrivelse, skriver Recherche NICE på sin konto.

Også i lokalavisen Nice-Matin har bekymrede søkt hjelp. Der er bilder av et tosifret antall franskmenn publisert. Avisen oppfordrer sine lesere til å dele bildene for å hjelpe bekymrede familiemedlemmer med å finne sine kjære.

På Pasteur sykehus i Nice ligger flere barn skadet. Noen av dem har ikke fått kontakt med sine foreldre.
Det er opprettet en rekke grupper på sosiale medier som brukes til å legge ut bilder av savnede personer etter Nice-angrepet.

Foreldre til barn på sykehus savnet

På sykehuset i Nice finnes det skadede barn hvis foreldre ikke har latt seg spore opp.

– De vil ikke si hvor mange barn det dreier seg om og vet ikke om det skyldes at foreldrene er drept eller om de bare er kommet bort fra barna, sier Sam Kiley ved Pasteur sykehus tilSky News.

Alle nordmenn gjort rede for

Utenriksdepartementet fikk i timene etter Nice-angrepet telefoner fra bekymrede nordmenn. Fredag morgen uttalte UD til VG at disse menneskene nå er gjort rede for.

– Vi kan nå bekrefte at vi har snakket med disse personene og at de har det bra, sier Ane Lunde i UD til avisen.

UD kan enda ikke konstatere med 100 prosent sikkerhet at ingen nordmenn er rammet, skriverVG.