Politiet advarer mot video fra moské-skyting

Newzealandsk politi advarer mot å dele en video som skal være filmet under moské-angrepet i Christchurch.

Politisperringer nær den ene av de to moskeene der skytingen fant sted. Foto: AP / NTB scanpix

– Politiet er klar over at det sirkulerer en svært fæl video i forbindelse med hendelsen i Christchurch, skriver newzealandsk politi på Twitter.

– Vi oppfordrer på det sterkeste til at videolenken ikke blir delt. Vi jobber med å få fjernet ethvert opptak, uttaler politiet videre.

Videoen viser en glattbarbert hvit, korthåret mann som kjører til en moské der han begynner å skyte idet han går inn i bygningen. AFP har analysert videoen som ble direktesendt på Facebook Live og konkludert med at den er ekte. AP har publisert stillbilder fra en video som viser en av de antatte gjerningsmennene i en bil. Videoen er imidlertid ikke verifisert av politi eller andre.

Bilde av samme type våpen som kan ses på videoen, samt vedkommendes navn og tegneserie-profilbilde, var også synlig på en Twitter-konto. Der var det lagt ut det som skal være et lengre manifest fra en person som utgir seg for å være gjerningsmannen.

Facebook-kontoen der videoen ble publisert var kort tid etter skytingen ikke lenger tilgjengelig. Twitter-kontoen med samme navn ble raskt suspendert.