Verden

To kritisk skadet etter kontakt med ukjent stoff i England - nær området der tidligere russisk dobbeltagent ble forsøkt drept

En kvinne og en mann, begge i 40-årene, er kritisk skadet etter å ha blitt eksponert for et ukjent stoff i Salisbury i England.

  • og NTB
Politiet har sperret av Queen Elizabeth Gardens , etter at to personer ble funnet bevisstløse etter antatt eksponering for et «farlig stoff».

Politiet omtaler situasjonen som en «alvorlig hendelse», melder Sky News.

De to ble funnet bevisstløse i et hus i Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars.

Begge personene ble innlagt på Salisbury District Hospital lørdag.

  • Gutten i grotten i Thailand: Guttene i grotten har begynt dykketrening

Ukjent stoff

– Begge får behandling for antatt eksponering av et ukjent stoff, heter det i en uttalelse fra politiet i Wiltshire.

Politiet trodde først at de to hadde blitt bevisstløse etter bruk av narkotiske stoffer, «muligens heroin eller crack fra et urent parti».

– Ytterligere tester pågår nå for å slå fast hva slags stoff som har gjort disse pasientene syke. Vi holder alle muligheter åpne når det gjelder omstendighetene rundt denne hendelsen, heter det i politiets uttalelse.

Sperringer

Politiet har satt opp sperringer rundt områdene der de to personene hadde vært før de ble funnet bevisstløse, og sikkerhetstiltakene er styrket både i Amesbury og Salisbury.

Men britiske helsemyndigheter opplyser at det ikke er grunn til å anta at det foreligger noen større risiko for allmennheten.

– Situasjonen vil bli vurdert fortløpende etter hvert som vi får mer informasjon, heter det i en uttalelse fra Public Health England (PHE).

Forgiftning

4. mars ble Sergej Skripal og hans datter Julia Skripal funnet bevisstløse på en benk i Salisbury, der Sergej Skripal bodde. Datteren var på besøk fra Russland. Analyser viste at de to var blitt forgiftet av nervegift.

Britiske myndigheter anklager Russland for å ha stått bak. Russland avviser beskyldningene. Saken utløste diplomatisk krise mellom Russland og Storbritannia, og etter hvert også mellom Russland og resten av Vesten etter hvert som andre land stilte seg på britenes side.

Julia Skripal var i koma i 20 dager og ble utskrevet 11. april. Faren ble utskrevet 18. mai. Han har så langt ikke snakket med mediene, men datteren har i intervju sagt at hun har hatt store smerter og at det har tatt tid å bli bedre.

Les mer om

  1. Etterretning
  2. Russland
  3. Spionattentatet i Salisbury
  4. England