Verden

Parkland-elev til Trump etter Texas-skytingen: Gjør noe!

Overlevende fra skytingen på Douglas High School i Parkland i februar reagerte med sorg og sinne i sosiale medier etter skoleskytingen i Texas fredag.

Jaclyn Corin overlevde massakren i februar og har siden vært engasjert i protestaksjonen «March for Our Lives».
  • og NTB

Ti ble drept og ti ble skadet ved Santa Fe High School i Texas. Det er den verste skoleskytingen i USA siden massakren i Parkland i Florida, som provoserte frem en nasjonal bevegelse mot våpenlovgivningen i landet.

  • Mistenkt gjerningsperson omtales som «stille og beskjeden»: Skal ha brukt farens våpen og revolver

CNN skriver at fredagens skoleskyting er den tredje episoden på bare åtte dager i USA, og den 22. siden 1. januar.

Parkland-elev Jaclyn Corin overlevde massakren i februar og har siden vært engasjert i protestaksjonen «March for Our Lives».

– Mitt hjerte er tynget av sorg for studentene ved Santa Fe High School. Det er en altfor kjent følelse ingen burde få oppleve. Jeg er lei meg for at denne epidemien berørte deres by. Parkland vil stå sammen med dere nå og for alltid, skrev hun på Twitter.

– Gjør noe!

Corin rettet sin frustrasjon mot USAs president Donald Trump:

– Barna våre blir DREPT, og du behandler dette som et spill. Dette er den 22. skoleskytingen i år. GJØR NOE! tvitret hun.

De fleste av ofrene i fredagens skyteepisode var elever.

Emma Gonzalez overlevde Parkland-skytingen, og er blitt verdenskjent for sine taler i tiden etterpå.

– Dere fortjener mer enn tanker og bønner, og etter å ha støttet oss med å gå, skal vi være her og støtte dere ved å heve stemmene våre, skrev Emma Gonzalez, en av Parkland-elevenes ledende stemmer.

Parkland-overlevendes taler rører en hel verden: – Ligner for første gang en sosial bevegelse

«March for Our Lives» har i en uttalelse oppfordret amerikanere til ikke å la den siste hendelsen gå forbi i stillhet. I uttalelsen heter det også at noen studenter fra Parkland har vært i kontakt med overlevende i Texas.

Trump kommenterte skytingen under en kort pressekonferanse.

– Dette har foregått altfor lenge i landet vårt. Vi er i sorg over de forferdelige tapene av menneskeliv, og sender vår støtte og kjærlighet til alle som blir påvirket av dette absolutt grusomme angrepet, sa han.

President Donald Trump får hard kritikk av overlevende etter tidligere skoleskyting.

Politikere lover tiltak

Texas-guvernør Greg Abbott, en forkjemper for våpenrettigheter, sa på en pressekonferanse at han vil invitere til diskusjoner om våpen og skolesikkerhet neste uke, men ingen har nevnt våpenrestriksjoner som et av tiltakene.

– Vi må gjøre mer enn bare å be for ofrene og deres familier. Det er på tide at Texas tar affære og sørger for at denne tragedien ikke gjentar seg, sa Abbott.

Heller ikke Senator Ted Cruz, som har vært en trofast tilhenger av våpen i hele sin politiske karrière, ønsket ikke å ta opp om våpenrestriksjoner vil hjelpe, men fastslo at det har vært for mange skoleskytinger i delstaten.

– Det har vært for forbannet mange av disse. Texas har sett for mange av disse, sa Cruz.

Over 1 million innbyggere i Texas har lisens til å bære håndvåpen.

Les mer om

  1. Texas
  2. Donald Trump
  3. Våpen
  4. Skyting