Verden

Canadisk attentatmann forsøkte å få libysk pass

Mannen som skal ha drept en canadisk soldat onsdag, forsøkte å bytte nasjonalitet. Han lyktes ikke, opplyser den libyske ambassaden i Ottawa.

Angriperen som er identifisert som Michael Zehaf-Bibeau løper mot nasjonalforsamlingen i Ottawa onsdag. Bildet er hentet fra en overvåkingsvideo.
  • Ntb
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Den mistenkte mannen, Michael Zehaf-Bibeau (32), var canadisk statsborger, men faren hans var fra Libya og han kan også ha hatt libysk statsborgerskap, sa canadisk politi torsdag.

Zehaf-Bibeau hadde konvertert til islam, og ønsket å reise til Syria. Problemer med å få pass kan ha vært en del av motivasjonen for angrepet onsdag, tror politiet.

– Selv om faren din er født i Libya, er mange dokumenter nødvendige for å få pass. Det er ikke lett, sier en tjenestemann ved ambassaden i Ottawa til Reuters.

Canadiske medier meldte fredag at 32-åringen hadde flyttet fra Montreal til provinsen British Columbia i vest for å prøve å få en ny start etter en narkodom.

Zehaf-Bibeau innrømmet i rettssalen i 2012 at han var avhengig av crack, men sa at han til tross for det var en religiøs person.

Les også

  1. Netanyahu sammenligner angrep i Jerusalem med Ottawa-terror

  2. Canadiske politikere hyllet sin redningsmann

  3. - Jeg tenkte: «Å, nei, jeg håper det ikke var en muslimsk gjerningsmann»