Nordmann døde etter å ha blitt skutt i Beograd, melder ABC Nyheter

En norsk mann i 20-årene døde etter at han ble skutt i hodet om morgenen første nyttårsdag i Beograd i Serbia.

  • og NTB

En 27 år gammel norsk-serbisk mann som ble skutt i hodet i Beograd første nyttårsdag, døde av skadene, opplyser Utenriksdepartementet.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger har avgått ved døden i Beograd, Serbia. Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker i UD til ABC Nyheter.

Ifølge avisen meldte flere serbiske medier onsdag at mannen er død.

Kvinne ble også skutt

Mannen var i den serbiske hovedstaden for å feire nyttår, og var sammen med en 21 år gammel kvinne da skyteepisoden fant sted. Kvinnen ble truffet i brystet, og tvunget med i bilen til gjerningsmannen. Hendelsen skjedde på en parkeringsplass i en forstad til Beograd.

Den mistenkte gjerningsmannen tok deretter kvinnen som gissel og tvang henne med i bilen sin, opplyser det serbiske innenriksdepartementet i en pressemelding.

Etter flere timer skal gjerningsmannen ha kastet kvinnen ut av bilen og utenfor en skråning. Hun skal selv ha tatt seg til et akuttmottak.

Den mistenkte gjerningsmannen er 23 år og ble pågrepet etter to dager. 4. januar ble han siktet for drapsforsøk og varetektsfengslet i inntil 30 dager, skriver avisen Blic.

Saken oppdateres.