Verden

Vil grave etter lik på Mansons gjemmested

Nye bevis mot massemorderen kan ha dukket opp.

Charles Manson og hans «familie» flyttet til den avsidesliggende Barker-ranchen i av Death Valley i California. Her skulle gruppen bo nær ville dyr og lære av dem. Foto: GARY KAZANJIAN / AP PHOTO

 • Randi Johannessen

I februar dro flere krimteknikere til Barker Ranch i ørkenen i California for å ta prøver av jorden rundt eiendommen hvor massemorderen Charles Manson og hans tilhengere trakk seg tilbake etter å ha drept flere mennesker i 1969. Analyser av jordprøvene avdekket rester av oppløste lik ved minst to steder på eiendommen, melder CNN.

Lette på 70-tallet

Også på 70-tallet ble det lett etter mulige ofre på eiendommen, men den gangen var søkene var resultatløse. — Sjefen min sendte meg til Barker Ranch for å finne fire gravsteder rundt 150 meter fra bygningen. På den tiden var det ikke mange rettsmedisinske teknikker for å finne lik. Men tenk hva man kan finne i dag, med den teknikken som nå eksisterer, sier tidligere kriminalbetjent John Little. Han ble sendt av Jack Gardiner til Barker Ranch i for å lete etter mulige ofre i 1974.

Tipset etterforsker

Det er ikke kjent hvorfor Gardiner ga beskjed om å lete rundt huset. Men ifølge politibetjent Paul Dostie, som var en av dem som besøkte eiendommen i februar, var det mest sannsynlig Dianne Lake som ga Gardiner opplysningene. Dianne Lake var en av Charles Mansons tilhengere. Hun ble oppmuntret av sine foreldre til å slutte seg til Mansons «familie» da hun var 14 år. Hun ble senere arrestert, og avhørt av Jack Gardiner. Nå går etterforskere gjennom det rettsmedisinske materialet som ble samlet sammen på eiendommen.

Gjenåpnet gammel sak

Ifølge John Eropkin, som er visesheriff i Inyo, vil det bli avgjort om politiet skal begynne å grave på eiendommen i neste uke. Samtidig har politiet i Bishop, som ligger i nærheten av Barker Ranch, gjenåpnet en sak som muligens kan knyttes til Manson og hans tilhengere. Fillippo Tennerelli ble funnet død i et motellrom i Bishop i 1969. Den gangen konkluderte politiet med at Tennerelli hadde begått selvmord. Nye opplysninger tyder imidlertid på at dette muligens ikke er tilfelle. Det er Paul Dostie som har beordret saken gjenåpnet, skriver CNN.

Charles Manson hadde stor makt over «familien» sin. Han ble dømt for å ha beordret drapene på ni personer. Foto: AP PHOTO

En gruppe reiste til ranchen i forrige måned for å lete etter spor etter flere ofre. Foto: GARY KAZANJIAN / AP PHOTO

Relevante artikler

 1. VERDEN

  TMZ: Charles Manson er død

 2. VERDEN

  Charles Manson lagt inn på sykehus

 3. KULTUR

  Bob Dylan plate for plate gjennom 54 år

 4. VERDEN

  Spanias opposisjonsleder går av

 5. VERDEN

  – USA har et system hvor makten balanseres, men Trump er nå verdens mektigste politiker

 6. VERDEN

  Trumps advokat med overraskende avsløring: Presidenten betalte pornostjerne selv