Medier: Joe Biden fikk tilsendt to mistenkelige pakker

To pakker som er sendt til tidligere visepresident Joe Biden, likner på pakkene med rørbomber som er adressert til andre politikere, ifølge MSNBC.

The New York Times skriver torsdag ettermiddag at det så langt er funnet totalt ni bombepakker som er sendt til fremtredende Trump-kritikere.

To pakker lik de som er oppdaget i posten hos flere ledende demokrater og CNN, er sendt Joe Biden, opplyser politikilder til MSNBC. Pakkene inneholder lignende rørbomber som flere demokrater, liberale medieprofiler og andre har fått.

Demokraten Biden var visepresident under president Barack Obama.

Den ene pakken ble oppdaget i et anlegg i New Castle i Delaware, mens den andre ble funnet på et postanlegg i Wilmington i samme delstat.

Pakkene ligner de øvrige, som viste seg å inneholde rørbomber fylt med sprengstoff og glassbiter.

Pakke sendt til De Niro

Også Robert De Niro har fått tilsendt en pakke. Også denne pakken har flere likheter med pakker sendt til andre profiler.

Robert De Niro (t.h.) under en festival i Central Park i september.

Pakken har blant annet seks frimerker og samme returadresse, noe som førte til full alarm i New York tidlig torsdag morgen amerikansk tid. En bombegruppe rykket ut like før klokka 5 lokal tid og fikk sikret bomben og fraktet den videre i en spesialbil som brukes for å fjerne eksplosiver.

Sperret gater

En rekke gater ble sperret av etter hvert som bilkolonnen med blinkende lys beveget seg gjennom New York. Samtidig fikk folk i New York beskjed om å holde seg unna Manhattan.

Pakken er ifølge CNNs kilder adressert til Robert De Niro og sendt til hans kontor i bydelen Tribeca på nedre Manhattan, der skuespilleren også eier en restaurant. Den ble funnet i bygningens sjuende etasje.

De Niro er en kjent kritiker av president Donald Trump. Under utdelingen av teaterprisen Tony Awards i sommer, sa han blant annet «Fuck Trump».

– Jeg vil bare si én ting. Fuck Trump, sa den populære skuespilleren og filmregissøren før han rakte armene i været og mottok stående applaus fra publikum.

Frykt for flere

Etter funnet av sju rørbomber mandag, tirsdag og onsdag, har det vært frykt for at det finnes bombepakker som ennå ikke er avslørt.

En politikilde sier til nyhetsbyrået AP at bomben ser ut som de andre, og at den ser ut til å være knyttet til de andre som alle er sendt til demokrater, samt CNN, ett av mediene som har fått hardest kritikk av president Donald Trump.

De andre bombene inneholdt alle eksplosiver og knust glass. Alle er blitt uskadeliggjort før de eksploderte.