Verden

Rasende Trump: «Lever vi i Nazi-Tyskland»?

Donald Trump bruker Twitter onsdag morgen amerikansk tid til å forsvare seg mot påstandene om at russerne har kompromitterende videoer av ham.

Donald Trump mener at han er urettferdig behandlet.
  • Steinar Dyrnes
    Steinar Dyrnes

USAs påtroppende president anklager etterretningstjenestene for å lekke falske nyheter til offentligheten. I den ene Twitter-meldingen spør Donald Trump om «vi lever i Nazi-Tyskland?»

Intelligence agencies should never have allowed this fake news to "leak" into the public. One last shot at me.Are we living in Nazi Germany?

Klokken 17 skal Donald Trump holde pressekonferanse. Den kan du følge her på ap.no.

Det var CNN som i 23-tiden tirsdag kunne avsløre at de fremste etterretningssjefene i USA i forrige uke har informert både Trump og Obama om det foreligger ubekreftede rapporter om at Russland har kompromitterende informasjon om Trump. Senere har en rekke amerikanske medier meldt det samme.

Påstand om videoopptak med prostituerte

Trump og Obama fikk en oppsummering av de høyst ubekreftede påstandene. En av påstandene er at den russiske sikkerhetstjenesten FSB skal ha videoopptak med Trump sammen med flere prostituerte.

Den første responsen fra Trump var en Twitter-melding tirsdag kveld, hvor han omtalte påstandene som falske nyheter og kalte det hele for en «politisk heksejakt».

– Jeg har ikke noe å gjøre med Russland

Onsdag morgen amerikansk tid har Trump svart med ytterligere fire tweeter, hvor han altså blant annet spørs om vi lever i «Nazi-Tyskland?» I en annen melding forteller Trump at Russland aldri har brukt «pressmidler mot ham». Han skriver dessuten at «JEG HAR IKKE NOE Å GJØRE MED RUSSLAND».

Russia has never tried to use leverage over me. I HAVE NOTHING TO DO WITH RUSSIA - NO DEALS, NO LOANS, NO NOTHING!
  • USA-eksperter: Trump-velgerne vil neppe bry seg med påstandene om tvilsomme videoer - uavhengig om de er sanne eller ikke

Trump har ingen kjente investeringer eller virksomhet i Russland. Ifølge The New York Times har Trump derimot reist gjentatte ganger til Moskva for å forfølge mulige eiendomshandler eller for å følge med på Miss Universe-konkurransen. Den påtroppende presidenten eide den konkurransen i en årrekke.