Verden

FN ber om nær 70 milliarder kroner for å hjelpe syrere

Tre unge internflyktninger fra byen Raqqa står utenfor teltet sitt i Ras al-Ain-provinsen i Syria i januar 2017.

FN og rundt 240 sivile organisasjoner ber om nær 70 milliarder kroner for å hjelpe millioner av syrere og nabolandene der mange av dem har søkt tilflukt.

Over 28 milliarder kroner trengs for å dekke de humanitære behovene til 13,5 millioner mennesker i Syria i 2017, opplyste FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien under en Syria-konferanse i Finlands hovedstad Helsingfors tirsdag.

I tillegg trengs det 38,5 milliarder kroner for å hjelpe 4,7 millioner syriske flyktninger og lokalsamfunnene der de nå bor i Tyrkia, Libanon, Jordan, Irak og Egypt.

Les også

Fredssamtalene om Syria: De har drept hverandre i årevis. Det gikk dårlig da de skulle sitte ved samme bord.

Giverkonferansen ble holdt samtidig som det ble arrangert fredssamtaler mellom det syriske regimet og opprørere i Kasakhstans hovedstad Astana.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, mener det er vanskelig å vite hvordan flyktningsituasjonen vil se ut fremover fordi resultatet av den politiske prosessen er usikkert.

– Selv om syrere ikke lenger kommer i stort antall til Europa, håper jeg at alle forstår at den syriske krisen ikke har forsvunnet, og at millioner fortsatt er rammet, sier Grandi.

Les mer om

  1. FN