Orlando: Drapsmannens kone etterforskes

Kona til mannen som drepte 49 mennesker på et utested for homofile i Orlando, kan bli siktet for tilknytning til massakren, ifølge flere amerikanske medier.

Politiet utenfor nattklubben Pulse etter masseskytingen på søndag.
Flere steder i verden har det blitt holdt minnesmarkeringer etter terrorangrepet i Orlando.

Påtalemyndigheten i den amerikanske delstaten Florida har bedt en storjury om å etterforske kvinnen som var gift med Omar Mateen (29), melder blant andre Fox News og Reuters.

Spørsmålet er hva kvinnen visst om mannens planer.

Hun skal i avhør med FBI ha sagt at hun forsøkte å overtale ektemannen til ikke å angripe utestedet Pulse, ifølge NBC News' kilder.

Peter Konge, leder av Homeland Securitys terroretterforskningsgruppe, sier til MSNBC at hvilken tilknytning hun har til angrepet nå undersøkes.

– Det virker som om hun hadde noen informasjon om hva som skjedde, sier senator Angus King til Reuters. Han er medlem av Senatets etterretningskomité, som har blitt informert om angrepet natt til søndag.

Utestedet Pulse ble natt til søndag åsted for den verste masseskytingen i USAs nyere historie, da Mateen åpnet ild mot gjestene.

Fox News: Kan bli siktet for medvirkning

Washintong Post skriver at kvinnen skal ha vært med ektemannen på minst en tur til kjøpesenteret der skytingen forgikk, før angrepet.

En politikilde hevder overfor Fox News at kona visste om mannens planer, men at hun ikke gjorde noe for å stanse ham.

Fox News siterer en kilde i påtalemyndighetene som sier at Noor Salman kan bli siktet for medvirkning til drap og drapsforsøk, samt for å ikke advare myndighetene om det forestående angrepet.

Hadde barn sammen

Mateens kone er også mor til hans tre år gamle sønn, ifølge kilder i familien.

Drapsmannen var gift med en annen kvinne i 2009, men hun gikk fra ham etter kort tid. Ekskona Sitora Yusufiy har omtalt ham som svært hissig, voldelig og psykisk ustabil.