Verden

Tusk foreslår ett års fleksibel utsettelse av brexit

EU-president Donald Tusk foreslår å tilby Storbritannia en fleksibel tolv måneder lang utsettelse på brexit, melder BBC.

EU-president Donald Tusk foreslår å tilby Storbritannia en fleksibel tolv måneder lang utsettelse på brexit. Foto: Francisco Seco/AP/NTB scanpix

 • NTB

Tusks plan åpner for at Storbritannia kan forlate EU tidligere om Parlamentet godtar en avtale med EU. Planen må eventuelt godkjennes av EU-lederne på et toppmøte nest uke.

De konservative og Labour fortsetter fredag samtalene de startet onsdag for å bli enige om en felles støtte til avtalen May har forhandlet frem med EU. Regjeringsadvokat Geoffrey Cox mener det blir en lang brexit-utsettelse om de to mislykkes, ifølge BBC.

Les også

Klimaprotester skapte kaos i Underhuset. Kveldens brexit-avstemning kledd naken.

Frykter kaos

Statsminister Theresa May har sagt at en utsettelse blir nødvendig om det skal bli mulig å unngå en hard brexit uten en avtale.

Både EU og et flertall av de britiske parlamentarikerne er sterkt imot en hard brexit på grunn av kaoset det trolig vil medføre.

Les mer om

 1. Brexit
 2. Storbritannia
 3. Forhandling
 4. Donald Tusk
 5. BBC

Relevante artikler

 1. VERDEN

  May ber EU om brexit-utsettelse til juni

 2. VERDEN

  Avslørende melding fra Johnsons kontor vekker oppsikt. Truer med å straffe trøblete EU-land.

 3. VERDEN

  Erkefiendene gjør et siste desperat forsøk på å snakke sammen. Er det en dødspakt eller kan det bli en lykkelig slutt på brexit?

 4. VERDEN

  Theresa May talte til nasjonen i Downing Street

 5. VERDEN

  Mays brexit-strategi kan være avslørt. På en bar i Brussel.

 6. VERDEN

  Regelen har ikke vært brukt på nesten hundre år. Nå gir den en ny krise for Theresa May.