Justisminister Barr forsvarer bruk av føderale styrker

USAs justisminister William Barr vil forsvare bruken av føderale sikkerhetsstyrker når han tirsdag forklarer seg i Kongressen.

Føderale sikkerhetsstyrker i gang med å løse opp en gruppe demonstranter i Portland mandag kveld. Byens ordfører ber Kongressen gjøre det ulovlig for Trump-administrasjonen å sende styrker mot byens vilje.
  • NTB-AP

Ordførerne i byene Portland, Seattle, Chicago, Kansas City, Albuquerque og Washington gikk mandag ut og ba Kongressen gjøre det ulovlig å sende føderale sikkerhetsstyrker til byer som ikke vil ha dem.

Det skjer samtidig som Trump-administrasjonen vurderer å sende enda flere væpnede sikkerhetsstyrker til Portland i Oregon på vestkysten.

Justisministeren er tirsdag innkalt til en høring i Kongressen, og varsler at han der vil forsvare bruken av styrkene.

– Regjeringens mest grunnleggende ansvar er å sikre at loven blir overholdt så folk kan leve sine liv i sikkerhet og uten frykt. Justisministeren vil fortsette arbeidet med å svare på det ansvaret, sier han.

Høringen finner sted tirsdag formiddag lokal tid. Tidspunktet er utsatt tre kvarter etter en bilulykke der lederen for justiskomiteen i Representantenes hus, Jerry Nadler, var involvert.

En talsperson for Nadler sier at komitélederen ikke ble skadd i ulykken.