Verden

USA og Storbritannia advarer mot å reise til indisk delstat

Situasjonen i det nordøstlige India er utrygg og USA og Storbritannia advarer nå reisende mot å besøke denne delen av landet.

To mennesker er skutt og drept og minst 26 er såret i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Guwahati øst i India de siste dagene.
  • NTB-AFP

To mennesker er drept og flere titall er såret i harde sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i den indiske delstaten Assam de siste dagene.

USA og Storbritannia oppfordrer sine statsborgere til «å utvise forsiktighet» ved reise til, eller opphold i det nordøstlige India.

Bakgrunnen for uroen i Assam, som grenser til Bangladesh, er myndighetenes beslutning om å innvilge indisk statsborgerskap til et stort antall immigranter fra nabolandet.

Den nye loven har ført til store protester, anklager om at immigrantene tar jobbene fra indere og påstander om at regionens kulturelle identitet blir utvannet.

Protestene har vært størst i Guwahati, den største byen i Assam, der sikkerhetsstyrker skjøt med skarp ammunisjon mot demonstranter tidligere i uka. Myndighetene har nå innført portforbud mellom klokka 16 og 9 i byen.

Indias statsminister Narendra Modi skulle etter planen ha hatt et møte med sin japanske motpart Shinzo Abe i Guwahati søndag, men dette er nå avlyst.

Les mer om

  1. Narendra Modi
  2. India