Fire drept da ranere stjal budbil og startet skuddveksling med politiet i Miami

To ranerne, en budbilsjåfør og en person i en tilfeldig bil ble drept i en skuddveksling i et travelt veikryss etter et ran av en gullsmed i Miami torsdag.

Ranerne stakk av ved å kapre en budbil fra UPS. Ferden endte i et lyskryss med kø.
  • NTB-AP-AFP

Etter et væpnet ran av en gullsmedforretning i Coral Gables sør for sentrum i Miami torsdag ettermiddag, stakk ranerne av ved å kapre en budbil fra UPS. Politiet tok opp jakten på budbilen.

Den kjørte vettløst gjennom de travle bygatene, på røde lys og med en serie nestenkollisjoner på veien.

Stopp i kryss etter tre mil

Først etter over 30 kilometers biljakt igjennom Miami ble til slutt budbilen stående bom fast bak biler som ventet på grønt lys i et travelt veikryss midt i rushtiden i bydelen Miramar. Da oppsto det en hissig skuddveksling med politi som kom løpende til stedet.

40 kjøretøyer forfulgte

Med nyhetshelikoptre som svirret i luften over området, ble begge ranerne skutt og drept. Også sjåføren av budbilen og en person som satt i en bil like ved siden av, mistet livet i skytedramaet.

– Dette er hva farlige folk gjør for å komme seg unna og unngå å bli pågrepet, sa politisjef Ed Hudak i Coral Gables på en pressekonferanse etter at politiaksjonen var avsluttet.

Det er ikke kjent om ranerne fikk med seg noe fra gullsmeden som ble ranet. På det meste skal over 40 kjøretøyer fra nødetatene ha deltatt i forfølgelsen av budbilen. Flere andre skal ha blitt skadet under skuddvekslingen. En av dem ble fløyet til sykehus med kritiske skader.