Svineinfluensa oppdaget i Kansas

Det er bekreftet at Kansas har fått sine to første tilfeller av svineinfluensa. 8 skoleelever i New York kan også være smittet.

WHO-sjef Maraget Chang holdt krisemøte om svineinfluensa lørdag.

To personer er diagnostisert med den nye svineinfluensaen i Kansas i USA. Kilde for informasjonen er helsemyndighetene i delstaten.

Fra New Yorks helsemyndigheter rapporteres det om at åtte personer antagelig er smittet av viruset der.

Fredag ble det bekreftet at åtte mennesker i California og Texas var smittet av det nye viruset.

Skoleelever undersøkt

I morgentimene lørdag kom meldingen om at 75 skolelever på den private St. Francis Preparatory School i Queens i New York har symptomer og blir sjekket, ifølge New York Times.

Flere av de smittede elevene har vært på ferie i Mexico. En rekke av badebyene i landet er et yndet utfartssted for amerikanske studenter som reiser dit i vinterferien. Tusenvis av amerikanere tilbrakte deler av mars måned i Mexico, i den perioden man antar at influensaen brøt ut.

Åtte av disse elevene har testet positivt for A-virus, som kan være identisk med svineinfluensa.

Mange døde i Mexico

Flere enn 1000 mennesker er smittet i 14 av Mexicos 32 delstater, ifølge den meksikanske avisen El Universal.

Prøver viser nå at 20 mennesker er døde av svineinfluensaen, og at 48 andre dødsfall i landet sannsynligvis også skyldes dette viruset.

Krisemøte

Under et ekstraordinært møte i WHO lørdag ble det vurdert å erklære internasjonal medisinsk unntakstilstand, noe som blant annet kan føre til stengning av grenser og handelsrestriksjoner.

Men møtet endte uten at det ble tatt noen beslutninger, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

WHO vil fortsette med å overvåke situasjonen, men det er ikke planlagt nye møter om saken.

Eksperter hos WHO og amerikanske helsemyndigheter sier at det allerede kan være for sent å få kontroll over utbruddet, ifølge AP.