Trump utnevner ny stabssjef

President Donald Trump utnevnte fredag Mark Meadows til ny stabssjef i Det hvite hus etter Mick Mulvaney.

Mark Meadows blir president Donald Trumps fjerde stabssjef pĂĄ litt over tre ĂĄr.

Meadows blir med det den fjerde stabssjefen i Det hvite hus siden Trump ble president. Mulvaney har hatt stillingen i litt over ett ĂĄr.

Meadows er medlem av Representantenes hus fra North Carolina og en av Trumps mest lojale støttespillere i Kongressen. Han kunngjorde i fjor at han ikke ville stille til gjenvalg til høsten.

Kritisert for hĂĄndtering av virus

Trumps kunngjøring ble gjort på Twitter fredag kveld. Trump sier at Mulvaney nå skal bli USAs spesialutsending til Nord-Irland.

Trump-administrasjonen er den siste tiden blitt kritisert for sin hĂĄndteringen av utbruddet av koronaviruset, og Mulvaney var den som hadde hĂĄnd om saken inntil visepresident Mike Pence ble oppnevnt til ĂĄ lede arbeidet for en uke siden.

Trump har nesten helt siden Mulvaney overtok stillingen etter John Kelly, uttrykt stor misnøye med ham, enda Mulvaney ble sett på som en lojal forsvarer av presidenten.

Men Mulvaney vakte for alvor Trumps vrede da han i fjor høst bekreftet at Trump hadde forsøkt å overtale Ukraina til å granske Joe Biden ved å holde tilbake flere hundre millioner dollar i militærstøtte til Ukraina. Det var i strid med det Trump selv hevdet, og Mulvaney trakk senere uttalelsen tilbake.

Demokratene forsøkte forgjeves å få ham til å vitne under riksrettssaken mot Trump.

Kvitter seg med «illojale»

Siden han ble frikjent i riksrettssaken, har Trump kvittet seg med flere medarbeidere han mener er illojale, og erstattet dem med folk han stoler pĂĄ, nĂĄr han nĂĄ forbereder valgkampen for ĂĄ bli gjenvalgt.

I motsetning til tidligere stabssjefer har Meadows gjort det klart at han ikke har noen planer om å forsøke å styre Trump.