Verden

Golden Globe til «Homeland»

Etterretningsserien «Homeland» fikk prisen for beste fjernsynsdrama da Golden Globe ble utdelt i Los Angeles søndag.

FS00011497.jpg Mark J. Terrill/Ap

 • Ntb

Serien, som går på TV 2 i Norge, handler om en amerikansk soldat som blir reddet fra al-Qaida-fangenskap, men som mistenkes av etterretningsorganisasjonen CIA for å ha skiftet side.

Les også

- Endelig en serie som gjør det verdt å sitte inne

Claire Danes, som har en av hovedrollene i «Homeland», fikk Golden Globe-prisen for beste kvinnelige dramaskuespiller. Hun er tidligere kjent fra ungdomsserien «Angela» og filmer som «Romeo + Juliet».Prisen for beste mannlige dramaskuespiller gikk til Kelsey Grammer, som har hovedrollen i «Boss». Serien går på Canal+.

Prisdryss til stumfilm

Produsenten, Thomas Langmann, og flere av skuespillerne i "The Artist" feiret Golden Globe-prisene, natt til mandag. LUCY NICHOLSON/Reuters

Stumfilmen «The Artist» fikk tre priser under Golden Globe-utdelingen. «The Artist» har stumfilmtiden som bakteppe, og for det meste er filmen selv en stumfilm.

Den fikk prisene for beste musikal og beste komedie, samtidig som prisen for beste mannlige komedieskuespiller gikk til filmens hovedrolleinnehaver Jean Dujardin.

Filmen er regissert av franske Michel Hazanavicius. Også «The Descendents» utmerket seg under prisutdelingen. Filmen fikk prisen for beste drama, mens hovedrolleinnehaver George Clooney fikk prisen for beste mannlige dramaskuespiller. Etter å ha mottatt prisen berømmet Clooney filmens regissør Alexander Payne.

– Han vet hvordan man forteller historier, sa han. Beste kvinnelige dramaskuespiller ble Meryl Streep for rollen som Margaret Thatcher i «The Iron Lady».

Beste kvinnelige for «My Week with Marilyn»

Michelle Williams fikk pris for rollen som Marilyn Monroe i «My Week with Marilyn». Katy Winn/Ap

Michelle Williams fikk prisen for beste kvinnelige komedieskuespiller for rollen som Marilyn Monroe i «My Week with Marilyn». FrampekGolden Globe regnes som en viktig pekepinn om hvilke filmer som vil utmerke seg under Oscar-utdelingen. Den 24. januar skal det kunngjøres hvilke filmer som blir nominert til Oscar i år. Golden Globe-vinnerne kåret av de om lag 90 medlemmene i Hollywood Foreign Press Association, hollywoodkorrespondentenes journalistlag.

Vert for prisutdelingen var komiker Ricky Gervais, som i år som i fjor rettet skytset mot filmstjernene.

– Jeg syns han gjorde en strålende jobb, sa Clooney om verten. Ifølge kommentatorer var vitsene riktignok ikke like skarpe som i fjor, da Gervais i noens øyne gikk for langt med sine syrligheter.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Bohemian Rhapsody» til topps i Golden Globe

 2. KULTUR

  «Marriage Story» er årets Golden Globe-grossist

 3. KULTUR

  Britisk stjernekomiker skryter uhemmet av norsk TV-serie

 4. KULTUR

  «Parasitt» er første fremmedspråklige film som vinner gjev SAG-pris

 5. KOMMENTAR

  Om du gråter på scenen under Golden Globes, er du sannsynligvis full

 6. KULTUR

  Meryl Streep langet ut mot Trump, fikk svar på twitter