Verden

Fra romvesener til reptil-ånder: Dette er legen Trump hyller

Donald Trump fikk trøbbel da han delte en video fra en Houston-lege. Nå kobles hun til konspirasjonsteorier om alt fra demon-sex til reptil-ånder som styrer verden.

«Jeg har behandlet 350 koronapasienter med malariamedisin, og alle er blitt bra», hevder hun på Twitter. I en video oppfordrer hun alle som er blitt friske med hydroksyklorokin, om å fortelle om behandlingen i sosiale medier. Foto: Faksimile Twitter

 • Thomas Olsen
  Journalist
 • NTB

Stella Immanuel er den afrikanske legen og forkynneren som både tror på heksekraft og et hemmelig vaksinasjons-plott som skal gjøre at folk ikke er religiøse. Hun er fra Kamerun, men bor i Houston i USA.

– Hun er spektakulær, sa Donald Trump på sin pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag, uten at han ville spesifisere hvilken kvinne han siktet til, ifølge The Washington Post.

Da CNNs reporter påpeke at Immanuel også har sagt at leger lager medisin av romvesen-DNA, og at de forsøker å lage en vaksine mot religion, svarte president Trump:

– Hun var på luften sammen med mange andre leger, som er store fans av hydroksyklorokin. Jeg synes hun var veldig imponerende med tanke på hvor hun kom fra. Jeg vet ikke hvilket land, men hun fortalte at hun har hatt enorm suksess med hundrevis av pasienter. Jeg synes hun hadde en viktig stemme, men jeg vet ingenting om henne.

Deretter avbrøt han pressekonferansen.

Dette skjedde dagen etter at Twitter slettet en video Trump hadde delt. Tidligere hadde Trumps eldste sønn midlertidig mistet tilgangen til Twitter for å ha delt den samme videoen.

– Jeg synes hun var veldig imponerende, rakk Donald Trump å si om den kontroversielle legen Stella Immanuel før han forlot pressekonferansen i Det hvite hus etter å ha fått spørsmål om henne. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix.

«Guds stridsøks og krigsvåpen»

I en kortversjon av den over 40 minutter lange videoen hevder Immanuel og flere andre leger at munnbind er unødvendig, og at malariamedisinen hydroksyklorokin er kuren mot korona. I beskrivelsen het det at den avslørte «den største skandalen i moderne amerikansk historie».

Legen, som kaller seg selv «Guds stridsøks og krigsvåpen» på Twitter, er også blitt slettet fra Facebook og andre sider, men påstandene lever videre på alternative nettsider.

Tidlig i pandemiens fase ble det undersøkt om medisinen kunne benyttes mot koronaviruset. Kliniske forsøk viser imidlertid at medisinen har liten effekt på sykdomsforløpet, og bruken frarådes i USA på grunn av mulige bivirkninger.

Immanuel står i spissen for en organisasjon som kaller seg «USAs frontlinjeleger», en gruppe som hyller malariamedisinen og er kritiske til de offisielle rådene for behandling av viruset.


Stella Immanuel og gruppen som kaller seg USAs frontlinjeleger, forsvarer bruken av malariamedisin:

Hevder å ha koronakur

I flere videoer som fortsatt ligger ute på Immanuels Twitter-konto, forsvarer Texas-legen, som er født i Kamerun og har utdannelse fra Nigeria, bruken av hydroksyklorokin.

Hun forteller at hun har gitt medisinen til barn, gravide og eldre mennesker. Hittil har hun behandlet 350 koronapasienter med malariamedisin. Ingen har dødd, hevder hun.

– Amerika, dere trenger ikke være redde. Covid har en kur. Covid kan forebygges. Hvis vi gir hydroksyklorokin til alle, de med tidlig sykdomsbilde og som forebygging, vil vi stanse Covid-19 i løpet av 30 dager, proklamerer Immanuel foran Høyesterettsbygningen i Washington sammen med andre leger som har deltatt på et lobbymøte kalt «De hvite frakkenes toppmøte» i USAs hovedstad.

Les også

WHO innstiller forsøk med hydroksyklorokin mot covid-19 – Norge følger etter

Bisarre påstander

Nettsiden hennes er tatt ned, men via arkivtjenester har The Daily Beast funnet en rekke bisarre påstander, som den afrikanske legen har fremsatt. Blant annet hevdes det at kvinner i drømme jevnlig har sex med onde ånder, noe som fører til «gynekologiske problemer, ekteskapsbrudd og aborter».

I 2015 hevdet hun at verden styres av en gruppe som «ikke engang er mennesker», men «reptil-ånder» som er halvt menneskelige og «halvt E.T.».

I samme åndedrag hevdet hun at det blir brukt DNA fra romvesener i behandling av syke mennesker, noe som igjen skal ha ført til en krysning mellom mennesker og demoner.

Les også

Trump tar malariamedisin for å unngå å bli koronasyk

Truer Facebook med Jesus

Hun har også angrepet homofilt ekteskap, som hun mener fører til at voksne vil gifte seg med barn.

Immanuel ble født i 1965 og tok legeutdannelsen ved universitetet i Calabar i Nigeria og har legelisens i Houston, Texas. Hun advarer Facebook mot kraftige reaksjoner på at de sletter innholdet hennes.

– Hvis siden min ikke kommer tilbake, vil Facebook bli senket i Jesu navn.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Koronaviruset
 3. Donald Trump
 4. USA

Koronaviruset

 1. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset

 2. NORGE
  Publisert:

  Elever mistet skoletilbudet: «Vi opplever nå å løpe etter beslutninger og rydde opp i forvirring». Da skolene ble stengt på kort varsel, ga hun klar beskjed.

 3. DEBATT
  Publisert:

  Lav bemanning og manglende smittevern er ikke et nytt problem

 4. NORGE
  Publisert:

  Når får Oslo ekstra vaksiner, og har det noe å si for tiltakene? Dette vet vi om regjeringens nye vaksinestrategi.

 5. NORGE
  Publisert:

  Ordførere kritisk til ny vaksinestrategi: – Vi vet ikke hvor neste utbrudd kommer

 6. KOMMENTAR
  Publisert:

  Omfordeling av vaksinene er et (for) lite plaster på såret for Oslo