Verden

Kate og William:- Vi er svært triste

Sykepleieren Jacintha Saldanha ble lurt av to australske radioverter til å oppgi informasjon om hertuginne Kate. Fredag ble hun funnet død.

Kate og William fotografert torsdag da hun ble utskrevet fra sykehuset
  • Wenche Fuglehaug Fallsen
    Journalist

— Vi er svært lei oss over å dødsfallet.Våre tanker går til Saldanhas familie,venner og kolleger sier hertugparet av Cambridge,Kate og William i en offisiell kommentar sendt ut fra St.James's Palace.

Britiske medier skriver at sykepleieren trolig har tatt sitt eget liv. Hun ble funnet bevisstløs fredag morgen kun få meter fra King Edward VVI Hospital i London,der hun jobbet. Men livet sto ikke til å redde.

Sykepleieren etterlater seg mann og to barn.Familien ti lden avdøde gir uttrykk for stor sorg.

-Vi er i dyp sorg over tapet av vår elskede Jacintha,sier familien i en uttalelse gitt av politiet, skriver CNN.

Lurt

afp000446157.jpg

Den tragiske historien startet onsdag da de to australske radiovertene Mel Craig og Michael Christian fra programmet «Hot 30 Countdown» ringte sykehuset.

Verdenspressen hadde akkurat fått vite at Kate er gravid og var innlagt for alvorlig kvalme. De to utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles og ba om å få vite hvordan tilstanden til Kate var. Klokken var bare 5.30 om morgenen og Saldanha satt i resepsjonen og besvarte telefonen. Hun satte den videre til ansvarlig sykepleier som fortalte at Kate sov for øyeblikket, at hun hadde hatt en rolig natt og at tilstanden var stabil.

-Hun var fremragende

Da spøken ble oppdaget, reagerte både britiske myndigheter,hoffet og sykehuset på tulleringingen. Også flere radiolyttere skal ha reagert med avsky.

Sykehuset sier dette om saken i kveld.

— Vi kan bekrefte at Jacintha var offeret for telefonoppringningen til sykehuset. Vi har forsøkt å støtte henne etter beste evne i den vanskelige tidene etterpå. Jacintha har jobbet ved vårt sykehus i mer enn fire år. Hun var en fremragende sykepleier, godt likt og respektert av alle sine kolleger, sier sykehusdirektør John Lofthouse.

BBC skriver at Scotland Yard har innledet etterforskning og at dødsårsaken er uklar. Politiet understreker at de ikke har mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

Det var mandag Kate ble innlagt på sykehsuet med akutt kvalme, og hun ble utskrevet torsdag.

De to radiovertene opplever nå hard kritikk, og NBCNews meldte fredag kveld at de inntil videre ikke får returnere til programmet av respekt "for det som kan beskrives som en tragedie."

Craig og Christian har, ifølge SkyNews sendt ut en unnskyldning.