Fire politifolk drept i knivangrep i Paris. Gjerningsmannen skutt og drept.

Fire politifolk er drept i et knivangrep i politiets hovedkvarter i Paris. Gjerningsmannen er skutt og drept.

Bevæpnet politi patruljerer gatene utenfor politiets hovedkvarter etter angrepet.

Angriperen ble skutt og drept av politiet «i en situasjon som ser ut til å ha vært selvforsvar», opplyser en talsperson for politiets fagforening, Loic Travers. Hendelsen skjedde i 13-tiden torsdag.

Tre menn og én kvinne ble drept, opplyser statsadvokaten i Paris til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge franske medier fant knivangrepet sted i en del av hovedkvarteret der publikum ikke har adgang. En kilde opplyser til Le Figaro at det dreier seg om politiets informasjonsavdeling. Fransk politi etterforsker ikke hendelsen som et terrorangrep, men tror at en personkonflikt kan ligge bak.

Startet på mannens kontor

Angrepet startet på mannens eget kontor, før han så tok seg videre rundt om i bygget, ifølge Travers.

– Jeg så en mann med en kniv i hånden. Han løp etter en politimann. Politimannen beordret ham til å stanse og skjøt da mannen ikke gjorde det, forteller en politiansatt til avisen Le Parisien.

Videre skal politimannen ha bedt gjerningsmannen om å stanse tre ganger, uten at mannen stanset, sier en annen politimann til avisen.

Mannen skal ha blitt skutt og drept i hovedkvarterets gårdsrom.

– Han avfyrte to skudd og jeg så mannen falle. Vi jobber i politiet og kjenner uheldigvis vedkommende, sier en annen politiansatt.

Et stort antall utrykningskjøretøy står parkert utenfor politiets hovedkvarter.

Politiansatt siden 2003

Den antatte gjerningsmannen (45) har vært ansatt i politiet siden 2003, og skal ha vært en del av Paris-politiets administrasjon, opplyste Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner under en pressekonferanse torsdag. 45-åringen skal ha gått til angrep med kniv uten noen åpenbar foranledning.

– Folk løp overalt og mange gråt. Jeg hørte skyting innenifra. Kort tid etterpå så jeg politibetjenter som gråt. De hadde panikk, sier Emery Siamandi, en tolk som befant seg i bygget da angrepet skjedde.

I tillegg til de fire drepte skal flere ha blitt såret av gjerningsmannen, men ifølge innenriksminister Christophe Castaner er tilstanden deres «relativt betryggende».

Skal ha konvertert til Islam

Gjerningsmannens identitet er ikke offentliggjort, men ifølge franske medier ble han født på de karibiske øya Martinique. Han flyttet til Paris for mange år siden.

Ifølge BFMTV konverterte han til islam for 18 måneder siden, men politiet tror at drapene ble utløst av en arbeidskonflikt.

Dette bekreftes av Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner, som sier at det aldri hadde vært noen problemer med mannen.

Politiet gjennomsøkte torsdag kveld mannens leilighet i Gonesse, en rolig forstad nord i Paris, og kona hans ble tatt inn til avhør og deretter satt i varetekt.

– Tapet er stort, flere politimenn har mistet livet

– Paris gråter for sitt folk i ettermiddag, etter dette fryktelige angrepet på politiets hovedkvarter. Tapet er stort, flere politimenn har mistet livet, skriver Paris' borgermester Anne Hidalgo på Twitter.

– På vegne av alle parisere går mine første tanker til ofrenes familier, skriver hun videre.

Hovedkvarteret ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen. En T-banestasjon i nærheten ble stengt, og området sperret av. Angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord i politirekkene.

President Emmanuel Macron ankom stedet ved 14.30-tiden. Statsminister Édouard Philippe og innenriksminister Christophe Castaner, som har avlyst en reise til Tyrkia, var også til stede, ifølge DPA.