Verden

Salvadoransk enke hjem etter at mann og datter døde ved USAs grense

Enken etter mannen som druknet sammen med datteren deres ved grensa til USA, kom fredag alene hjem til El Salvador.

Tania Avalos venter mens en tjenestemann i El Salvadors regjering snakker på en pressekonferanse etter at hun kom hjem fra Mexico der hun mistet ektemannen og datteren. Foto: Salvador Melendez / AP / NTB scanpix

  • NTB

21 år gamle Tania Avalos kom ut av flyplassen i San Salvador med bøyd hode og i følge med tjenestemenn fra El Salvadors utenriksdepartement.

Viseutenriksminister Mauricio Cabrera, som møtte henne, sa at tragedien har forferdet verdensopinionen, og han ba folk respektere hennes sorg.

Den unge moren var hjelpeløst vitne da hennes mann Oscar Martínez og den knapt to år gamle datteren Angie Valeria ble tatt av strømmen og druknet mens de forsøkte å krysse elva Rio Grande mellom Mexico og USA.

Bildet av far og datter som drunket i Rio Grande forferdet mange. Foto: Julia Le Duc / AP/NTB SCANPIX

Les også

Den amerikanske drømmen som aldri ble

Bilder av faren og datteren som ligger tett omslynget og med ansiktet ned i vannet, kom på førstesidene verden over og er blitt et symbol på den mellomamerikanske flyktningkrisen og USAs harde håndtering av flyktningene.

Den lille familien hadde oppholdstillatelse på humanitært grunnlag i Mexico og skulle slutte seg til den lange køen av migranter som vil søke asyl i USA.

Men etter en reise på 3.000 kilometer gjennom Mexico bestemte de seg for å prøve å krysse elva ved Brownsville i stedet for å vente.

Levningene til de to døde ventes å ankomme El Salvador søndag.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Migrasjon
  3. Grensekontroll
  4. El Salvador