Verden

Sanders ber om gjennomgang av Iowa-resultatene

Det er fremdeles vanskelig å avgjøre hvem som vant det demokratiske nominasjonsvalget i Iowa forrige uke. Bernie Sanders vil at opptellingen skal kontrolleres.

Det er fremdeles vanskelig å avgjøre hvem av Pete Buttigieg (t.v.) og Bernie Sanders som vant nominasjonsvalget i Iowa. Foto: Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Søndag publiserte Demokratene tall som viser at Pete Buttigieg så vidt vant over Bernie Sanders i Iowa i kampen om å bli partiets presidentkandidat i årets valg.

Oppdaterte resultat fra Det demokratiske partiet i Iowa viser at Buttigieg får støtte fra 14 delegater og at Sanders vinner 12 delegater. Elizabeth Warren vinner åtte delegater, Joe Biden seks og Klobuchar én i nominasjonen 3. februar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetsbyrået AP har gått gjennom de oppdaterte resultatene og mener det fremdeles er umulig å kåre en vinner. Resultatet er ikke korrekte, kommer kanskje ikke til å bli det og bør fremdeles undersøkes, skriver nyhetsbyrået.

De oppdaterte resultatene viser at Buttigiegs ledelse er på 0,09 prosentpoeng.

Kandidatene hadde frist på seg til fredag til å be om en gjennomgang av resultatene. Denne er fristen er forlenget til mandag kl. 19.

Demokratenes partileder Tom Perez har allerede krevd en gjennomgang av resultatene. Natt til mandag opplyser valgkampapparatet til Bernie Sanders at senatoren fra Vermont også krever en kontroll av deler av opptellingen.

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Bernie Sanders

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Buttigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa

 2. VERDEN

  Leder for Demokratene i Iowa trekker seg etter valgfiasko

 3. VERDEN

  Trump gjorde narr av demokratene

 4. VERDEN

  Resultatet i Iowa lar vente på seg. Nå hagler kritikken.

 5. VERDEN

  Fortsatt dødt løp i Iowa. Telefonsabotasje kan ha bidratt til å ødelegge opptellingen.

 6. VERDEN

  Amy Klobuchar trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp