Politiet har løslatt to menn etter T-baneangrepet i London

Politiet i London har løslatt to menn som var pågrepet mistenkt for å være involvert i T-baneangrepet i byen forrige uke. Fire andre er fortsatt fengslet.

Undergrunnsstasjonen Parsons Green i London ble evakuert etter en eksplosjon på et tog, der ingen mistet livet, men 30 ble skadet. Angrepet er det femte som britisk politi omtaler som terrorangrep i Storbritannia på et halvt år.

Den ene mannen er 48-åringen som ble pågrepet i Newport i Wales onsdag. To andre ble pågrepet i samme by.

Den andre mannen er 21-åringen som ble pågrepet lørdag i Hounslow vest i London. Han er løslatt uten betingelser, opplyser London-politiet.

– Etterforskningen i bombeangrepet ved Parson's Green-stasjonen fortsetter i raskt tempo, med husransakelser på fire adresser, heter det i uttalelsen torsdag.

Fire personer er fortsatt pågrepet i saken. Den første pågripelsen skjedde dagen etter angrepet da en 18 år gammel mann ble innhentet av politiet i havnebyen Dover. Tidlig torsdag morgen ble også en 17-åring pågrepet i Thornton Heath sør i London.

Femte terrorangrep på seks måneder

21-åringen som er løslatt, har ifølge britiske medier tilknytning til samme fosterhjem som også 18-åringen har bakgrunn fra.

Ingen mistet livet, men 30 personer ble såret da en bombe plassert om bord på en T-banevogn gikk av i morgenrushet fredag 15. september. Angrepet skapte panikk blant de mange pendlerne og noen ble skadd da de ble tråkket på i kaoset som oppsto.

Ifølge politiet detonerte ikke bomben som den skulle, og skadeomfanget ble derfor mye mindre enn det kunne ha blitt.

Angrepet var det femte som politiet omtaler som terrorangrep i Storbritannia på seks måneder, fire av dem i London og ett i Manchester.