Verden

Bistand går til palestinske terroristers familier

Familiene til palestinske selvmordsbombere belønnes gjennom bistandsmillioner. Norsk bistand til palestinerne utgjør 600 millioner kroner, men UD mener å ha fått forsikringer om at beløpet ikke går til terrorister.

Familien til 17 år gamle Mohammed Nasser Tarayreh hedrer minnet hans med plakater. Den 30. juni i fjor brøt han seg inn i en israelsk bosetning og stakk en 13 år gammel jente med kniv til hun døde. Faren Nasser og moren Raeda er her hjemme i landsbyen Bani Naem sammen med noen av de andre barna sine. Familien får nå utbetalt penger fra den palestinske selvstyremyndigheten og/eller PLO. På plakaten er det et bilde av 17-åringen sammen med Yasser Arafat og president Mahmoud Abbas. «Fatah feirer sin martyrhelt Mohammed Nasser Mahmoud Tarayreh» står det.
  • Tor Dagfinn Dommersnes

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) bruker årlig mer enn 2,5 milliarder norske kroner på lønn til fanger i israelske fengsler, men også til familiene til palestinske selvmordsbombere og andre terrorister som har tatt uskyldige israelere med seg i døden.

Les hele saken med abonnement