Bistand går til palestinske terroristers familier

Familiene til palestinske selvmordsbombere belønnes gjennom bistandsmillioner. Norsk bistand til palestinerne utgjør 600 millioner kroner, men UD mener å ha fått forsikringer om at beløpet ikke går til terrorister.

Familien til 17 år gamle Mohammed Nasser Tarayreh hedrer minnet hans med plakater. Den 30. juni i fjor brøt han seg inn i en israelsk bosetning og stakk en 13 år gammel jente med kniv til hun døde. Faren Nasser og moren Raeda er her hjemme i landsbyen Bani Naem sammen med noen av de andre barna sine. Familien får nå utbetalt penger fra den palestinske selvstyremyndigheten og/eller PLO. På plakaten er det et bilde av 17-åringen sammen med Yasser Arafat og president Mahmoud Abbas. «Fatah feirer sin martyrhelt Mohammed Nasser Mahmoud Tarayreh» står det.

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) bruker årlig mer enn 2,5 milliarder norske kroner på lønn til fanger i israelske fengsler, men også til familiene til palestinske selvmordsbombere og andre terrorister som har tatt uskyldige israelere med seg i døden.

Et eksempel på en slik martyrfamilie er de etterlatte til 17 år gamle Mohammed Nasser Tarayreh fra landsbyen Bani Na´im på Vestbredden. 30. juni i fjor tok han seg inn i en jødiske bosetning og knivstakk en 13 år gammel jente til hun døde - før han selv ble drept.

Les hele saken med abonnement