Verden

Indias statsminister: Å drepe folk på grunn av kuer er uakseptabelt 

Indias statsminister Narendra Modi fordømte torsdag bølgen av drap på minoritetspersoner under påskudd om beskyttelse av kuer.

Indias statsminister Narendra Modi fordømmer drapsbølgen på minoritetspersoner i landet, som ofte har skjedd under påskudd om å beskytte kuer. Foto: AP / NTB scanpix. 

Modis bemerkninger torsdag, som var hans første om det dødelige ku-borgervernet i India på over et år, kom få dager etter at en muslimsk tenåring ble knivstukket til døde på et tog etter å ha blitt anklaget for å frakte med seg storfekjøtt.

  • Trump og Modi: Bjørneklemmer, dronesalg og et stikk til Pakistan. Blir denne statslederen Trumps nye bestevenn?

– Å drepe folk i Gau Bhaktis (kudyrkelsens) navn er uakseptabelt. Dette er ikke noe Mahatma Gandhi ville bifalt, sier statsministeren.

De siste månedene har flere tatt loven i egne hender og drept muslimer og hinduer som tilhører lavere kaster, som de mener har drept kuer eller spiser storfekjøtt.

Nylig ble 15-årige Junaid Khan og tre av hans brødre angrepet i det som tilsynelatende var en krangel om seter på et tog fra New Delhi. Fire personer er pågrepet etter hendelsen, som førte til omfattende demonstrasjoner rundt om i India mot den typen vold.

–Ingen person i denne nasjonen har rett til å ta loven i sine egne hender. Vold har aldri, og vil aldri, løse noe som helst problem, sier Modi.

Indias hinduistiske majoritetsbefolkning betrakter kua som hellig. I flere delstater er det å slakte kyr en straffbar handling, men det straffes ikke med døden.

Mer utenriks:

Les mer om

  1. Verden i dag
  2. India