To drept og én skadet ved Israels ambassade i Jordan

To jordanere er drept og en israeler såret etter en skyteepisode ved den israelske ambassaden i Amman.

Jordanske sikkerhetsstyrker omringet Israels ambassade i Amman etter hendelsen der to jordanere ble drept og en israeler skadet.

Flere timer etter at hendelsen først ble rapportert, bekreftet politiet i Amman at én jordansk mann var drept og at én jordaner og én israeler skadet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Senere meldte nyhetsbyråene at også den andre jordaneren var død.

De to jordanerne skal ha blitt drept av en israelsk vakt i en bolig for israelske ambassadeansatte i Amman.

Omstendighetene rundt hendelsen er ikke avklart. Ifølge NTB skal drapene ha skjedd da arbeidere kom med møbler til boligen.

17-åring drept

Ifølge det israelske utenriksdepartementet ble den 17 år gamle gutten skutt og drept, etter at han stakk et skrujern i ryggen på vakten.

En annen jordaner ble skutt og drept ved et uhell. Han viste seg senere å være eieren av leiligheten, melder israelske medier. Den israelske vakten ble lettere skadd.

Israels utenriksdepartement ville ikke umiddelbart kommentere meldingene overfor nyhetsbyrået AP.

BBC skriver at israelske myndigheter har innført begrensninger på hva medier i Israel kan rapportere om hendelsen, som ikke er nevnt på forsiden av noen av de engelskspråklige, israelske nettavisene.

Svært spent situasjon

Hendelsen skjer i en tid der situasjonen i regionen er svært spent. En stor del av befolkningen i Jordan har palestinsk bakgrunn og forholdet mellom Jordan og Israel er blitt mer spent etter at Israel installerte metalldetektorer på Haram al-Sharif i Jerusalem, som er hellig både for jøder og muslimer. Tiltakene ble innført etter et angrep der to israelske politifolk ble drept.

Det er Jordan som har overoppsyn med moskeene på plassen som jøder kaller Tempelhøyden i det israelskokkuperte Øst-Jerusalem, og mange muslimer reagerer derfor på at Israel kontrollerer adgangen til stedet.

Fredag demonstrerte flere tusen jordanere mot Israel i Amman.