20 av de beste bildene fra 2020

Fra nakenfestival til massevaksinering: Her er 20 av Reuters’ beste blinkskudd fra 2020.

5. januar: Da parlamentet i Venezuela skulle stemme over ny leder for nasjonalforsamlingen, ble opposisjonsleder Juan Guaido og en rekke andre parlamentsmedlemmer stoppet i døren og holdt tilbake. Guaido forsøkte da å ta seg over gjerdet, men ble hindret.
Filmprodusent Harvey Weinstein ankommer retten i New York til første dag i saken mot ham. Weinstein ble drøyt tre måneder senere dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep.
31. januar: Storbritannia forlater EU. Mange samlet seg i London for å feire brexit.
15. februar: Menn kledd i lendekleder forbereder seg på å ta imot en trepinne kalt en «shingi» under en nakenfestival i Saidaiki-tempelet i Okayama i Japan. En prest kaster pinnen, og han som fanger den, blir ansett som «årets heldigste mann».
20. mars: En måned senere er nakenfestival helt uaktuelt. Koronaviruset feier over Europa. Lærer Marzio Toniolo (35) får tiden til å gå ved å la datteren lakkere tåneglene sine under lockdown i San Figaro i Italia.
20. mars: Serbiske militære setter opp feltsykehus for koronapasienter med milde symptomer i messehall 1 i Beograd.
19. april: Helsearbeidere står i gaten som en motdemonstrasjon mot hundrevis av demonstranter som tar til gatene i Denver, Colorado for å protestere mot statens smitteverntiltak.
28. juni: Ekteparet Patricia og Mark McCloskey truet med våpen da demonstranter tok seg inn i nabolaget deres under en Black Lives Matter-markering. Demonstrantenes mål var boligen til byens ordfører, som lå noen kvartaler unna.
30. juli: Politiet bruker tåregass og andre våpen for å spre demonstrantene under en protest mot politivold og rasediskriminiering i Portland i Oregon.
19. august: Rundt syv måneder etter at myndighetene i Wuhan innførte ekstreme tiltak for å få kontroll over koronaviruset, feiret innbyggerne at byen har lagt pandemien bak seg. Bildene fra den stappfulle svømmehallkonserten gikk verden rundt.
29. august: Samtidig gikk fotballkamper i Europa for tomme tribuner. Her scorer Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang og sørger for seier på straffekonkurranse over Liverpool på Wembley stadion i London.
9. september: En flyktning bærer vekk eiendelene sine etter brannen som la store deler av Moria-leiren på Lesbos i aske.
13. september: Også USA står i brann. Et søke- og redningsteam leter etter døde under utbrente boliger og biler etter en brann i Talent, Oregon. Brannslukningspulver farger alt rødt.
24. september: President Donald Trump taler under et valgkamparrangement på Cecil-flyplasen i Jacksonville, Florida.
18. september: Tilhengere av sjia-lederen Moqtada al-Sadr holder fysisk distanse under fredagsbønnen etter at koronarestriksjonene ble opphevet i Kufa-moskeen ved Najaf i Irak.
16. oktober: Anurak Jeantawanich (52) presser politiet tilbake under en av de mange demonstrasjonene mot myndighetene i Bangkok, Thailand. – Jeg kunne føle at det var fare på ferde. Jeg så hver og en av dem inn i øynene og ba dem ikke å komme nærmere, sier han.
31. oktober: Donald Trump holder valgkamparrangement på en Halloween-pyntet flyplass i Butler i Pennsylvania. Få dager senere tapte han den viktige vippestaten.
3. november: Folk venter tålmodig i kø for å stemme ved en kirke i Oklahoma City på valgdagen i USA.
13. november: En mann tar seg en pause i oppryddingen etter at huset hans ble dekket av leire under en flom i Rizal-provinsen på Filippinene.
8. desember: Lys i tunnelen: Margaret Keenan (90) var den første pasienten som fikk Pfizer og Biontechs nye koronavaksine da Storbritannia som første land i verden startet massevaksinering av befolkningen.