Kjempetrær pakkes inn for å skjerme dem fra skogbrann i California

Verdens største trær er blitt pakket inn i brannsikre tepper. Det skjer i et forsøk på å beskytte dem fra store skogbranner som raser på USAs tørkerammede vestkyst.

Her har brannmannskapene pakket inn nedre del av det store sequoia-treet som heter General Sherman i et stort brannsikkert teppe.

En klynge med urgamle sequoia-trær ble torsdag pakket inn i aluminiumstepper for å beskytte dem mot flammene. Ett av trærne er det 83 meter høye General Sherman. Det er verdens største tre målt i volum. Det er mellom 2300 og 2700 år gammelt, skriver BBC.

Brannmannskapene jobber på spreng for å skjerme trærne i Sequoia National Park.

– Vi vil bare gjøre alt vi kan for å beskytte disse 2000 og 3000 år gamle trærne, sa en talsmann for parken til The Mercury News.

Nasjonalparken har ca. 2000 sequoia-trær. Ifølge eksperter er trærne motstandsdyktige mot brann, skriver BBC. Brannmannskapene har likevel valgt å gi dem ekstra beskyttelse.

På dette bildet fra 2015 ser man brannmannskaper ved siden av et av de kjempestore trærne, noe som gir et inntrykk av hvor store de er.

Hundretusenvis hektar med skog i California har brent i årets skogbrannsesong. Forskere mener menneskeskapte klimaendringer har ført til den årelange tørken og økte temperaturer, som har gjort regionen ekstra utsatt.

Hittil i år har det vært fler enn 7400 skogbranner i California skriver BBC. Brannene har ødelagt et areal tilsvarende 8900 kvadratkilometer. Det er omtrent like stort som de tidligere fylkene Østfold og Akershus til sammen.

Torsdag nærmet to branner seg et område i nasjonalparken kalt Giant Forest, Der vokser det over 2000 sequoia-trær. Los Angeles Times meldte dagen i forveien at ansatte i nasjonalparken og beboere i nærheten var blitt evakuert.

Rundt 500 mannskaper kjemper mot brannene, som har fått navnene Paradise og Colony. Til sammen har de slukt nesten 3800 hektar skog siden etter at et lynnedslag antente dem 10. september.

Skogbrannene er i ferd med å ødelegge svært store skogområder.