Verden

Gates vil at Trump skal inspirere til innovasjon

Bill Gates oppfordrer påtroppende president Donald Trump til å støtte innovasjon, akkurat som John F. Kennedy i sin tid gjorde.

Verdens rikeste person, Bill Gates, på vei inn for å treffe USA påtroppende president Donald Trump i skyskraperen Trump Tower i New York tirsdag.
  • NTB

– På samme måte som president Kennedy snakket om romferd og fikk landets aksept for det, tror jeg Trumps administrasjon kan sende en optimistisk melding – enten det gjelder utdanning eller å stoppe epidemier – om at regjeringen skal fjerne byråkratiske hindre og sørge for amerikansk lederskap gjennom innovasjon, sier Bill Gates til nyhetskanalen MSNBC.

Felles venner

Gates, verdens rikeste person, lanserte sammen med flere andre velstående mandag et fond som skal investere i ren teknologi.

Les også

Kanye West besøkte Trump

Han snakket nylig med Trump på telefonen for første gang, og sier de har «mange felles venner». Tirsdag møtte han Trump ansikt til ansikt i Trump Tower i New York.

– Vi hadde en god samtale om innovasjon, hvordan det kan bidra i helse og utdanning, om virkingen av utenlandsk bistand og energi, og mer generelt om innovasjonens kraft, sier Gates.

USAs påtroppende president Donald Trump blir tatt i ed 20. januar neste år.

Arbeidsplasser

Onsdag skal Trump treffe ledere for flere teknologibedrifter, blant andre Amazons Jeff Bezos, Apples Tim Cook, Microsofts Satya Nadella og Elon Musk i Tesla og SpaceX, ifølge New York Times.

Les også

Hemmelig CIA-vurdering: Russland hjalp til med Donald Trumps valgkamp

Trump er ventet å legge press på lederne for å skape flere amerikanske arbeidsplasser. I forrige uke oppfordret han Apple, som har lagt produksjonen av mobiltelefoner til Kina, til å åpne en fabrikk i USA. De fleste lederne i teknologindustrien støttet Hillary Clinton i presidentvalget og frykter nå konsekvensene av det som kan bli en mer proteksjonistisk økonomisk politikk under Trump.

Les mer om

  1. Teknologi
  2. USA
  3. Bill Gates
  4. Donald Trump