Alle ofrene identifisert etter synagoge-angrepet

Elleve personer ble drept og seks såret da en mann tok seg inn i en fullsatt synagoge i den amerikanske byen Pittsburgh. Alle ofrene er identifisert.

 De 11 personene som ble drept i synagogeangrepet i Pittsburgh, var i alderen 54 til 97 år, opplyser amerikanske myndigheter  på en pressekonferanse søndag morgen.

Midt under en navneseremoni for en liten baby stormet en mann inn i synagogen i Pittsburgh, Pennsylvania og ropte «Alle jøder må dø» før han begynte å skyte.

Elleve personer ble drept og seks såret i angrepet på synagogen Tree of life.

De 11 personene som ble drept i synagogeangrepet i Pittsburgh, var i alderen 54 til 97 år, opplyser amerikanske myndigheter på en pressekonferanse søndag morgen.

Blant ofrene var det to brødre, et ektepar og en 97 år gammel kvinne

Alle ofrene er nå identifisert, og de pårørende er varslet, opplyste etterforskere

Skadede og drepte fraktes bort fra synagogen som ble angrepet.

Politisjefen i Pittsburgh sa at åstedet var ett av de verste han noensinne har sett.

- Det var et forferdelig åsted, ett av de verste jeg har sett, og jeg har vært med på flystyrt, sa politisjef Wendell Hissrich på en pressekonferanse lørdag ettermiddag lokal tid.

Flere mennesker ble skadet, blant dem tre politifolk.

Politiet i Pittsburgh i ferd med å ta seg inn i synagogen etter angrepet.

Den mistenkte skal i følge være amerikanske medier være en hvit nasjonalist ved navn Robert Bowers, 46 år gammel og fra Pittsburgh.

Før han ble pågrepet, havnet han i skuddveksling med politiet. Han skal ha vært skadd da han ble pågrepet. Angrepet etterforskes som hatkriminalitet.

Bowers skal være en overbevist antisemitt, og støtter ikke president Trump. Bowers mener ifølge flere medier at presidenten ikke fører en «tøff» nok politikk.

En representant fra det lokale politiet sier til CNN at Bowers politiske holdninger nå er en del av etterforskningen. Han skal blant annet ha skrevet på sosiale medier at han «ikke kan sitte og se at folkene mine blir slaktet. Skru på optikken din, jeg går inn.»

Øyenvitner opplyser at de så mannen gå inn i synagogen med et våpen lørdag formiddag lokal tid.

CBS’ TV-stasjon KBKA i Pittsburgh meldte at innbyggerne i området fikk beskjed om å holde seg innendørs mens skytingen pågikk.

Synagogen Tree of Life var full av mennesker som feiret sabbaten, da skytingen startet.

Full synagoge

Synagogen var full av folk da skytingen begynte, og politiet i Pittsburgh sier at de mottok flere nødanrop fra mennesker som hadde barrikadert seg inne i bygningen.

Synagogen ligger i boligområdet Squirrel Hil rundt ti minutter fra Pittsburgh sentrum.

President Donald Trump sendte like etter at nyheten ble kjent ut en Twitter-melding der han ba folk i området om å holde seg i skjul.

– Jeg følger med på det som skjer i Pittsburgh, Pennsylvania. Politiet er på stedet. Folk i Squirrel Hill-området bør fortsette å søke tilflukt. Det ser ut som om flere er døde. Pass dere for aktiv skytter. Gud velsigne dere alle!

– Dette er en konflikt som alltid vil eksistere, tror jeg, sa Trump til CBS.

Ordfører ber om strengere våpenregler etter angrepet

Presidenten uttalte at skyteepisoden hadde lite å gjøre med landets våpenlovgivning.

– Hadde de hatt noen form for beskyttelse inne i tempelet, ville dette kanskje vært en helt annen situasjon. Det hadde de ikke.

Pittsburghs ordfører Bill Peduto ba derimot søndag om strengere våpenregler etter synagogeangrepet.

– Fremgangsmåten vi må se på er hvordan vi kan ta våpnene, som er fellesnevneren for alle masseskytinger i USA, ut av hendene til dem som vurderer å uttrykke hat gjennom drap, sa Pittsburgh-ordfører Bill Peduto på en pressekonferanse søndag.

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo la ut denne meldingen på Twitter lørdag kveld:

Pennsylvanias guvernør Tom Wolf sier i en uttalelse:

– Skytingen i Pittsburgh er en absolutt tragedie, sier han.

– Disse meningsløse voldshandlingene er ikke slik vi er som amerikanere.