Verden

Ny karavane med 1.500 salvadoranere inn i Mexico

Rundt 1.500 salvadoranere krysset fredag grensen mellom Guatemala og Mexico. De følger en annen karavane med rundt 7.000 migranter til fots på vei mot USA.

Migrantene som trolig er på vei til USA krysser i stor grad grensen mellom Guatemala og Mexico ved elven Suchiate fra Tecun Uman på Guatemala-siden. Det har vært gjort noen fåfengte forsøk på å stanse dem. Her fra mandag 29. oktober. Foto: Santiago Billy / AP / NTB scanpix

  • og NTB

Migrantene krysset elven Suchiate, mellom Tecun Uman i Guatemala og Ciudad Hidalgo i Mexico. Gruppen forlot El Salvador onsdag. De tok seg over elven uten at noen ble pågrepet. De gikk deretter mot Frontera Hidalgo, som ligger 11 kilometer fra grensen.

Omkring 200 personer fra karavanen skal ha opplyst at de har til hensikt å søke om flyktningstatus og opphold i Mexico.

Da karavanen først forlot El Salvador, ble det opplyst at den hovedsakelig besto av menn som hadde latt seg inspirere av de to langt større migrantkaravanene som allerede var i Mexico på vei mot grensen til USA, som senere ble til én stor karavane.

– Vi er over 300 personer og håper flere landsmenn vil bli med oss, sa Hernan Quinteros, en pensjonert militærsersjant, til nyhetsbyrået AFP da.

Etter det skal de ha blitt fem ganger så mange.

  • Få med deg det som skjer i verden. Følg Aftenposten Verden på Facebook og Twitter.

Les mer om

  1. Innvandring
  2. El Salvador
  3. Mexico
  4. USA