Verden

Savnet passasjer funnet død etter flyulykke i Mikronesia

Passasjeren som var savnet etter at et fly krasjlandet nær rullebanen på stillehavsøya Chuuk, er funnet omkommet.

Passasjerens om var savnet etter at et sly fra selskapet Air Niugini krasjlandet i en lagune ved øya Chuuk, ble mandag funnet omkommet. Arkivfoto: James Yaingeluo / AP / NTB scanpix
  • og NTB

De første meldingene gikk ut på at alle de 47 om bord overlevde krasjlandingen med flyet som tilhørte selskapet Air Niugini fra Papua Ny-Guinea. Kort tid senere ble det kjent at en person var savnet etter at flyet havnet i en lagune like ved flyplassen på Chuuk i Mikronesia.

Tirsdag opplyser flyselskapet at dykkere fant den omkomne passasjeren mandag. Den døde er en indonesisk mann, og Air Niuginis sjef sier selskapet er i kontakt med familien og jobber med å få den døde sendt hjem.

Fire personer som ble skadd i ulykken, blir overført til Guam for videre behandling.

Det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket ulykken. Flyselskapet og den amerikanske marinen sier flyet havnet i vannet før det nådde fram til rullebanen, mens andre vitner sier det passerte rullebanen først.

Air Niugini bel etablert i 1973. Selskapet har ikke opplevd dødsfall på minst to tiår, ifølge statistikk fra Aviation Safety Network.

Les mer om

  1. Fly
  2. Ulykker