Verden

Nordmann dømt for drap på norskrussisk pianist

Den norske ektemannen (48) er funnet skyldig i å ha drept på den russiske stjernepianisten Natalia Strelle.

Natalia Strelle, også kjent under sitt gamle etternavn Strelchenko, var en av Norges beste pianister. Hun meldte flytting fra Norge tidligere i år og bodde delvis i Manchester i Storbritannia, og delvis i Paris.
  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

Strelchenko, også kjent som Strelle, ble drept 30. august i Manchester, der hun bodde sammen med sin norske ektemann. Obduksjonen viste at Strelchenko døde av hode— og nakkeskader, og juryen i rettssaken i Manchester har nå funnet ektemannen skyldig i drapet, melder flere britiske medier.

Det skjedde etter et middagsselskap der plateprodusenten Arne-Peter Rognan også var til stede. Rognan var der i forbindelse med en plateinnspilling Strelle skulle gjøre.

- Jeg trodde ikke noe på det da politiet tok kontakt søndag morgen. Det her hadde ikke noen drømt om at kunne skje, har Rognan tidligere sagt til Aftenposten.

En polsk fiolinist som deltok på innspillingen og Strelles 14 år gamle sønn var også til stede på middagen.

Tidligere dømt for vold

Den polske fiolinisten bodde hos ekteparet under innspillingsperioden, mens Rognan forlot huset ved 21.30-22.00-tiden, et par timer før drapet.

Drapet skyldes en krangel som oppsto i løpet av kvelden, og som eskalerte rundt midnatt.

OPT_ta8b7e38_doc6own9nef5h23aa2la9n_doc6ownbjnf6wlf4g1oaaj-V5N1gJg3FU.jpg

Den polske fiolinisten var til stede, og vitnet i retten om at hun så den norske ektemannen kaste Strelchenko ned trappen og kvele henne. Ektemannen sa i retten at han ikke kunne huske noe, og sa han var påvirket av alkohol. Han aksepterte imidlertid at han måtte stå bak å ha tatt livet hennes.

Nordmannen

Les også

ble dømt for vold mot Strelle i 2013

.

På bryllupsdagen

Ifølge britiske medier var nordmannen (48) sjalu på Strelles suksessfulle karriere, og dette skal ha vært motiv for drapet. De hadde vært gift i to år da drapet skjedde, og samlivet deres er beskrevet som konfliktfylt.

— Natilia klaget over at han kontrollerte henne og var svært sjalu - noe som ble ytterligere forsterket av at hennes karriere hadde tatt av, mens hans ikke hadde det, sa aktor Robert Hall i sin prosedyre i retten i Manchester.

Strelchenko var opprinnelig fra Russland, menkom tidlig til Norge, gikk på Norges musikkhøgskole og var godt kjent i det norske musikkmiljøet.

Les

Les også

  1. Nekrolog: Natalia Strelchenko