Verden

Flydrama 10.000 meter over bakken da cockpit-vinduet røk

Co-piloten i Sichuan Airlines var i ferd med å bli presset ut da cockpit-vinduet røk 10.000 meter over bakken. Han ble holdt igjen av mannskapet.

Flyet fra Sichuan Airlines nødlandet i Chengdu sør i Kina mandag morgen. Ingen ble alvorlig skadet i flydramaet.
  • Wasim Riaz
    Journalist

Flyet med 119 passasjerer var på vei fra Chengdu i provinsen Sichuan til Tibet mandag morgen, da kapteinen plutselig oppdaget at trykket i cockpiten falt og temperaturen begynte å synke.

Omtrent samtidig oppdaget kapteinen at det høyre vinduet i cockpiten var borte, skriver The Guardian som henviser til den kinesiske avisen Chengdu Economic Daily.

Flyet hadde da nådd marsjhøyden på 32.000 fot, noe som tilsvarer nesten 10.000 meter.

  • LES OGSÅ: NBC: Passasjer omkom da flyvindu knuste i USA

– Ingen varsellampe

– Det var ingen varsellampe. Plutselig sprakk ruten. Det neste jeg så var at min co-pilot var sugd halvveis ut av vinduet, har flykapteinen Liu Chuanjian fortalt.

Sichuan Economic Daily har publisert et bilde som viser co-pilot Xu Ruichen fra sykehussengen. Han har et forslått øye og noen skraper på overkroppen, men ser ellers ut til å være i god form.

– Jeg føler meg bra, forteller Xu til avisen.

Hele mannskapet har i etterkant blitt hyllet på sosiale medier. Xu mener derimot han ikke kan kalles en helt.

– Jeg gjorde bare det jeg skal gjøre – å sikre passasjerenes sikkerhet, sier han.

Co-piloten ble holdt igjen av mannskapet, og kom fra det hele uten alvorlige fysiske skader. Også et annet besetningsmedlem fikk lettere skader under dramaet, mens samtlige passasjerer kom fra det hele uten fysiske skader.

Fritt fall

– Mannskapet serverte oss frokost da flyet begynte å riste. Så falt oksygenmasker. Vi opplevde noen få sekunder med fritt fall før det stabiliserte seg igjen, har en passasjer fortalt til et statlig kinesisk nyhetsbyrå.

Da hadde flyttet vært i luften i nesten en halv time.

Les mer om

  1. Tibet
  2. Kina