Verden

Trump kan saksøkes for Comey-uttalelser, tror juseksperter

Flere juseksperter i USA kaller Trumps uttalelser til FBI-Comey i beste fall klønete og upassende, men nok til å bygge en sak mot ham.

Flere juseksperter i USA kaller Trumps Comey-kommentarer i beste fall klønete og upassende, men nok til å bygge en sak mot ham. Her president Donald Trump og den avsatte FBI-direktøren James Comey (til høyre).
  • NTB

Innholdet i samtaler mellom president Donald Trump og daværende FBI-direktør James Comey ble offentliggjort onsdag, en dag før den avsatte FBI-sjefens høring i det amerikanske Senatet.

De juridiske ekspertene mener utsagnene Trump kom med i samtalene er tilstrekkelig til å bygge opp et søksmål om at han forsøkte å blande seg inn i etterforskningen av et lovbrudd.

– Legg vekk Flynn-etterforskningen

Comey har beskrevet en rekke samtaler mellom de to om etterforskningen av forholdet mellom Trumps valgkampanjeapparat og Russland.

Comey har også beskrevet sin misbilligelse over kontakten med Trump.

I en skriftlig forklaring som ble lagt ut dagen før høringen, opplyser Comey at presidenten ba ham legge vekk Flynn-etterforskningen på et møte 14. februar i Det hvite hus. Comey sier Trump ba om lojalitet.

Presidentens ønske om å avslutte undersøkelsen av tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Flynn er mest ødeleggende for Trump, mener ekspertene.

Les også: Sparket FBI-sjef: Trump ba om lojalitet

Les mer om

  1. FBI
  2. Etterforskning
  3. Donald Trump
  4. Russland
  5. USA
  6. Det hvite hus